Farming Simulator 2015 | REVIEW

Als onze die hard HayDay speler moest ik natuurlijk Farming Simulator 2015 uitproberen. Nu ik mijn gamegedrag uitbreid heb met Rayman op de Wii-U wist ik meteen dat dit een moeilijke opdracht ging worden. Want, lieve help, hoe moet ik nu fatsoenlijk met mijn tractortje rond gaan rijden? Laat staan een tractortje met aanhanger.

Mijn symmetrische bellen gingen direct rinkelen. Als ik niet fatsoenlijk kan rijden hoe de f*ck krijg ik mijn land dan netjes gezaaid? Het liefst rij voor rij. Strakke banen zonder boggeltjes.  Hoe rijd ik dan netjes midden over de weg? Maar ach, dit mocht de voorpret allemaal niet drukken. Als aankomende moderne boerin trok ik mijn gebloemde klompjes aan. Mijn eerste stappen in de drek gingen een feit worden. Al heb ik mijn overal natuurlijk eerst een flinke makeover gegeven.

Tutorials
Vol goede moed, want enthousiast was ik zeker, kroop ik in mijn hoekje op de bank en knalde de PS4 aan. Nog net niet stuiterend startte ik Farm Simulator 2015 op.  Hmm, laat ik maar verstandig zijn en bij de tutorials (wat ik uitspreek als turtuals) beginnen. Al snel kwam ik er achter dat mijn skills met de tractor nog niet eens zo beroerd zijn, al kan ik alleen plankgas rijden. Maar tractor met aanhanger….. Hou op, schei uit, ik wil het er niet over hebben.

Als eerste heb ik mijn symmetrische bellen op mute gezet. Want, god o god, mooi baan voor baan rijden, om te ploegen, zaaien of whatever, dat gaat hem niet worden. Nu niet, morgen niet, nooit niet. Maar ik zat prinses heerlijk op mijn tractor. Ik had zelfs een klein euforisch gevoel dat opborrelde. Ja, zo slecht ging het niet. Beter gezegd, het ging stukken beter dan verwacht.  Nu vrees ik dat je het al aan voelt komen. En daar komt ie. Totdat….. ik de ronde hooibalen aan mijn vork moest spiesen. Laat ik het zo zeggen, het komt nogal nauw.

Om een lang verhaal kort te maken. De tutorials heb ik doorstaan. Al was het niet glansrijk. Ik vond het ook vermakelijk om al die verschillende apparaten te besturen. Helemaal klaar om aan de slag te gaan in de carrière modus.

Carrière
Ik heb de boerderij in Finland gekozen. Happy, happy, joy, joy let’s go.  Uhm.. en nu? Lichte paniek sloeg toe. Wat moet ik nu doen? Dan maar rondrijden en kijken wat er te beleven valt.

Oh nice, één akker hadden ze alvast voor me bezaaid zodat ik deze direct kan gaan oogsten. Vroem, vroem tractor aan. Aankoppelen en gas er op. Helaas na een paar keer heen en weer gereden te hebben op de akker ging bij mij eigenlijk de lol er wel vanaf. Dan maar een arbeider inhuren en verder kijken.

De zaaimachine staat al klaar om gevuld te worden. Volladen dan maar en een lege akker zoeken. Bij de akker de zaaimachine klaar voor actie maken en rijden maar weer. Oke, Tessa, hou vol. Zaai heel die akker vol. Maar wat is het ontzettend saai op die akkers.

Opdrachten
Dan maar iets van opdrachten zoeken. En ik zal wel weer blonddt zijn. Advertentiebord? In mijn beleving was de uitleg hiervan dat je vacatures samen kunt stellen. Ik maar zoeken naar opdrachten en begon lichtelijk chagrijnig te worden. ROWDY HELP!! Mijn reddende engel kon me natuurlijk verder helpen. Want ik moest uiteraard gewoon bij het advertentiebord zijn.

Met de opdrachten kun je lekker centjes verdienen. Maar je moet wel eerst driekwart van je bezittingen verkopen om je opdracht uit te kunnen voeren. Want ja, dan heb je natuurlijk allemaal machines nodig die je nog niet hebt. En nog lang niet kan kopen als je je tractors niet verkoopt. Joepiejajee, niet dus.

Overige activiteiten
Je kunt ook voor de dieren kiezen. Koeien, kippen, schapen voeren enzo. Maar heel eerlijk ben ik hier niet aan toe gekomen want de lol van het spel was er voor mij al snel af. Ditzelfde geldt voor het kappen van bomen. Leuk dat dit alles kan. Maar als de lol er al af is ga je hier ook niet meer aan beginnen. Tenminste, ik niet.

Ook kun je je oogst verkopen. Leuk om snel doekoe centjes te verdienen. Maar het levert nu ook weer niet zoveel op dat je al gauw een nieuwe tractor of iets dergelijks kunt kopen.

Conclusie
Dol enthousiast begon ik aan Farm Simulator 2015. Maar zoals de naam eigenlijk al zegt is het een echte simulator. Dus als je als boer zijnde even niks op je eigen land te doen hebt zal dit spel zeker wel vermakelijk zijn. En de perfecte invulling van je vrije tijd. Ik als beginnend boerinnetje, in mijn gepimpte overal, word hier niet heel gelukkig van. Persoonlijk hou ik er dan ook van om snel resultaat te zien. Dat heb je in de game totaal niet. Ik voelde mij compleet aan mijn lot over gelaten. Zelf weet ik natuurlijk ook niet de normale gang van zaken op een boerderij. Dat maakt het erg lastig om hier lekker aan de gang te gaan.

Ik miste vooral het deel waar je op gang geholpen wordt. Liever had ik gezien dat je in het begin gebombardeerd wordt met opdrachten zodat je de omgeving leert kennen, maar ook de werkzaamheden. Ja, ik heb de tutorials gespeeld. Maar dan krijg je alleen een idee hoe de machines werken. Een idee wat je moet gaan doen heb je dan totaal niet.

Al met al is dit gewoon een game voor echte boeren. Die snappen hoe een boerderij werkt en wat je daar allemaal moet doen. Die meer geduld hebben omdat zij weten dat het allemaal gewoon lang duurt op een boerderij. Een tractor is gewoon geen racewagen. Maar het meest vermakelijke is al toeterend rondrijden op de tractor.

De game ziet er best nice uit. Het ziet er niet heel realistisch uit. Voor mij hoeft dat ook niet perse. Maar gezien de game zelf, voor mij, erg realistisch is over het runnen van een boerderij klopt het niet. Had de game wat minder realistisch gemaakt of de looks juist realistischer, dan was het in verhouding geweest.

Farming Simulator 2015 | REVIEW
HOT!
Erg realistisch qua activiteiten
Je krijgt een goed beeld van het boerderijleven
De toeter is gewoon awesome
NOT!
Duurt lang!
Als je met je boerderij begint word je niet goed op weg geholpen
Het uiterlijk en de inhoud van de game komen niet over heen qua realisme
50
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x