GTA V dankzij modders speelbaar op Nintendo Switch

In 2022 is Rockstar Games gehackt, en hierdoor is de broncode van GTA V ook op het internet terecht gekomen. Modders hebben deze code dan ook gebruikt om de game op Nintendo Switch draaiende te krijgen.

Modders van Superstar South hebben de afgelopen maanden geprobeerd om de GTA V broncode draaiende te krijgen op de Nintendo Switch. De game is nooit verschenen op deze console, maar toch is het ze blijkbaar gelukt om het spel werkend te krijgen. Dit lukte lange tijd niet, omdat de game crashte voordat hij goed en wel draaide.

Maar inmiddels heeft het team de eerste missie van de game speelbaar gekregen op de Nintendo Switch. In een video laat men zien hoe dit eruit ziet, en hierbij wordt benadrukt dat de video meer hapert dan de daadwerkelijke game op de Switch. Uiteindelijk crasht de game na een aantal minuten.

De mod wordt uiteraard niet ondersteund door Rockstar Games, en daarbij moet gezegd worden dat het hier om gestolen code gaat. De mogelijkheid is dan ook aanwezig dat Rockstar zal proberen het modteam tegen te houden door gerechtelijke stappen te nemen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x