Guns, Gore & Cannoli 2 | INDIE

De eerste  Guns, Gore & Cannoli  verscheen in 2015, en hoewel het op het eerste oog een simpele 2D-sidescrolling-platform game leek, ging de game een stuk dieper dan je zou verwachten. De game werd dan ook ongelooflijk goed ontvangen, al zou de gameplay nog wel wat kleine verbeteringen kunnen gebruiken.  Nu brengt het Belgische Crazy Monkey Studios een nieuw deel naar de consoles, maar heeft deze ontwikkelaar genoeg gedaan om fans tevreden te stellen? Je checkt het inde review!

15 jaar zijn verstreken sinds het zombie bloedbad in Thugtown, en gangsterboy Vinnie Cannoli houdt zich nog steeds bezig met vieze maffia praktijken. Het is ook de tijd waarin de Tweede Wereld Oorlog is uitgebroken. Vinnie ontdekt al heel snel dat Nazi’s opzoek zijn naar een biologisch wapen, welke mensen in bloeddorstige zombies doet veranderen. Aangezien Vinnie maar al te goed weet hoe het is om een zombie apocalypse te overleven, probeert hij de kwaadaardige plannen van de snode Duitsers te dwarsbomen. Dit met alle gevolgen van dien…

Voor diegenen die de eerste game hebben gespeeld, zul je blij zijn om te weten dat Guns, Gore & Cannoli 2 licht werpt op wat er nu echt is gebeurde aan het einde van de eerste game. Ben je nog niet bekend met Guns, Gore & Cannoli? Geen probleem want dankzij een samenvatting ben je gelijk op de hoogte wat er allemaal aan het handje is. Dankzij de prachtig geanimeerde cutscenes wordt je in het verhaal gegooid, en de actie begint gelijk bruut met een aantal vijanden die doormidden gezaagd worden door onze Vinnie met een kettingzaag. De toon is gezet en je kunt jezelf opmaken voor een geweldig avontuur vol geweld, uitgelepelde oogballen en andere ingewanden die je om de oren zullen vliegen.

Terug naar Normandië

De gameplay van Guns, Gore & Cannoli 2 is iets aangepast in vergelijking met het eerste deel. Het eerste deel was Vinnie namelijk niet zo beweeglijk en kon hij alleen maar vooruit schieten. In deel twee is dit op de schop genomen en kan  Vinnie vrij mikken. Je beweegt de gangster met de linker analoge stick, terwijl je met de rechter stick precies kunt mikken. Hierdoor speelt de game meer als een soort twin-stick shooter en iets minder als ouderwetse sidescrolling games als Metal Slug. Andere aanpassingen in de gameplay zijn de nieuwe moves die Vinnie kent. Zo kan hij double jumpen en ontwijkingsrollen uitvoeren. Dit zorgt er niet voor dat de game makkelijk wordt, maar het helpt wel verdomd goed om te overleven in deze game.

Op het eerste oog lijkt de game als een hersenloze, gewelddadige, bloeddrenkte 2D-sidescroller, maar als je een beetje dieper graaft merk je al snel op dat je een spel speelt welke constant een verrassende hoeveelheid strategie en platforming-finesse vereist. Zo hebben we bijvoorbeeld een level waarin we terecht komen in de landing van Normandië. Al sprintend moeten we het strand over, terwijl Vinnie belaagd wordt door hordes Nazi’s en groot geschut zoals artillerie. De vijanden zijn daarnaast niet dom, en mikken accuraat op Vinnie, duiken weg voor je vuur en zoeken dekking waar het nodig is.Voor een 2D game is de AI behoorlijk keurig uitgewerkt, en dit zorgt dus voor de nodige tactiek en diepgang die zeker niet alledaags te noemen is in dit genre.

I pack a chainsaw, I’ll skin your ass raw

Ook in het tweede deel mogen we gebruik maken van een volledige inventaris aan wapens, en deze wapens zijn nu nog makkelijk te selecteren dankzij een handige pop-up-wiel. Ondanks dat je snel wapens kunt kiezen, gaat de actie op de achtergrond gewoon door waardoor je dus wel op moet blijven letten. Nog even over de wapens, naarmate de game vordert kom je steeds nieuw wapentuig tegen. Van dubbele pistolen, een machine-geweer, rocket launcher, vlammenwerpen tot zelfs een kettingzaag toe. Het aanbod is heel groot en divers en het speelt allemaal verdomd lekker weg, helemaal dankzij het vrije richten in wat nu eindelijk mogelijk is.

Vliegende ledematen

Het artistieke team heeft trouwens geweldig werk geleverd om een ​​diepere, rijkere en levendigere wereld te creëren. Van heldere groene Europese landschappen tot het griezelige Duitse ondergrondse netwerk van tunnels welke gevuld zijn met de kreunende zombies, diverse Nazi soldaten, gigantische ratten en alle andere vormen van monsterlijke karakter.  Ook de aanwezigheid om grote muren, theaterschermen en andere grootschalige objecten op te blazen, is een waar genoegen om naar te kijken. Helemaal wanneer je dit getimed doet en alle vijanden in een keer opblaast, om zo een sierlijk schouwspel van vliegende ledematen en bloed op je beeldscherm te toveren. De comic-achtige stijl van de game is geweldig goed uitgewerkt en met veel aandacht en detail in elkaar gezet. Het totaal plaatje van de game levert in ieder geval een flinke glimlach op je gezicht.

Guns, Gore & Cannoli 2 slaagt erin een onverwachte sfeervolle ervaring te creëren die, vreemd genoeg, geloofwaardiger wordt naarmate je vordert. Hoewel de dialogen tussen de personages van korte duur is, neemt de kleine maar humorvolle cast je mee naar een mooi avontuur (de voice-acting is trouwens ook lekker overdreven uitgewerkt). De mix van diverse slechteriken die je tegenkomt, verandert precies op het juiste moment en de verschillende facties die het met elkaar uitvechten, worden schitterend neergezet. De game blijft boeiend tot de laatste missie en het voelt allemaal verdomd verfrissend aan!

Lachwekkende zaken

Een andere vette feature die de game kent is de lokale multiplayer. Met een druk op de knop kan een maatje jouw speelsessie joinen, en in totaal kun je de game dan ook gelijktijdig met vier spelers spelen. Hierdoor wordt de game lachwekkend hectisch en chaotisch, waardoor je het overzicht nog weleens wil verliezen. Naar mijn mening blijft de actie met maximaal twee spelers nog lekker strak en leent deze game zich hier ook meer voor.

Naast de lokale multiplayer kun je de game ook online met een andere maat spelen, en dit zorgt ook voor een overzichtelijker schouwspel. Dit vanwege het feit dat je samen niet hetzelfde scherm deelt en je bent vrij om rond te lopen waar je maar wilt, zonder dat je terug getrokken wordt naar je mede-speler. Guns, Gore & Cannoli 2 is in ieder geval een heerlijke game om een tweede playthrough door te lopen met een vriend, en de co-op mode is dan ook zeker een geweldige toevoeging.

Conclusie

Guns, Gore & Cannoli was al een geweldige game, die toch wat kleine minpuntjes kende. Ontwikkelaar Crazy Monkey Studios heeft goed geluisterd naar hun fanbase en hebben ervoor gezorgd dat dit tweede deel de nodige gameplay veranderingen heeft gekregen.  Het vrije richten is zeker een welkome toevoeging en het wapen wiel zorgt voor snellere actie. Het enige echte minpuntje is dat Guns, Gore & Cannoli 2 nogal aan de korte kant is. Binnen vier uurtjes heb je het namelijk uitgespeeld, maar de lokale- en online multiplayer zullen ervoor zorgen dat je de game meerdere malen zult doorlopen. En wat verwacht je trouwens van een game die maar € 12,99 kost?

Vooralsnog is Guns, Gore & Cannoli 2 een indie topper die je zeker moet spelen op je PC, Xbox One, Playstation 4 of Nintendo Switch. Een dikke pluim voor de Belgische ontwikkelaar Crazy Monkey Studios.

SCORE
85
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Visueel een plaatje om naar te kijken
Speelt lekker weg en zit vol humor
Goede vernieuwingen in de gameplay
NOT!
Game is een beetje aan de korte kant
Multiplayer met vier spelers is te hectisch en chaotisch
85
SCORE
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x