Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2023 | FEATURE

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: De Dutch Comic Con in de Jaarbeurshallen van Utrecht. Rowdy en Eunchul waren dan ook uitgenodigd om een kijkje te nemen op de grootste Comic Con van Nederland.

Met ruim 55.000 bezoekers per editie is Heroes Dutch Comic Con de grootste comic con in Nederland. Tijdens dit tweedaagse evenement komen allerlei soorten fandoms samen en kunnen mensen hun passie delen met andere liefhebbers. Aangezien er zoveel fandoms zijn, biedt Heroes Dutch Comic Con een gevarieerd programma aan op het gebied films, series, strips, Cosplay, games, superhelden, fantasy / science fiction en anime.

Er is zoveel te zien, te doen en te beleven! Maak zelf deel van uit door in cosplay outfit te komen. Kruip in de huid van je favoriete personage en transformeer jezelf. Ben je geen type voor cosplay? Geen zorgen, geniet dan gewoon van alle andere bezoekers die indrukwekkende outfits dragen. Cosplay is een van de belangrijkste elementen van Heroes Dutch Comic Con en is dé schakel tussen vele fandoms en activiteiten op onze show. Heroes Dutch Comic Con heeft echter veel meer te bieden dan alleen cosplay. Tijdens dit evenement vol met entertainment kun je speciale gasten ontmoeten uit films en series, allerlei soorten merchandise shoppen op de grootste “geeky” markt van het land, verschillende games spelen, genieten van diverse panels door speciale gasten uit de stripindustrie en nog veel meer! Heroes Dutch Comic Con is iets wat je echt zelf moet ervaren. De unieke en geweldige sfeer zorgt ervoor dat je meteen verslaafd raakt.

Er was op de Heroes Dutch Comic Con veel meer te doen dan dat je zou denken. Het is namelijk een festival voor elk soort gamer geworden. Want naast de nodige Q&A’s waren er ook diverse esport wedstrijden en waren er op andere plekken ook nog kleinere kampioenschappen zoals Super Smash Bros. Melee, Counter-Strike en League of Legends.

Bij Heroes Dutch Comic Con kon echt iedere gamer terecht. De Gaming Hall was groter dan ooit en staat bomvol met diverse activiteiten, toernooien en workshops. Zo was er voor het eerst een streaming studio waar game creators live vanaf het evenement kunnen streamen en gaven Twitch-streamers een workshop om aspirant creators een handje te helpen om hun droom te kunnen verwezenlijken. Kortom, iedere gamer (beginnend of gevorderd, van jong tot oud) kan zich uitleven en vermaken! 

Nintendo was aanwezig met Super Mario Bros. Wonder voor de Switch, Trust x Gaming vierde hun 40-jarige bestaan met een uniek kijkje in de Nederlandse game geschiedenis en waren winkels met de beste game gear aanwezig zoals YourBuild en Megekko.

Je kon je familie en vrienden uitdagen in de Free to Play area en plaats nemen in één van de KNAF racing seats. Er was een ruime keuze uit diverse games op verschillende consoles, allemaal gratis om te spelen. Toch was het opvallend dat PC gaming groots aanwezig was op de beursvloer, want er werden flink wat mooie custom builds getoond. Gaming beperkt zich natuurlijk niet enkel tot spelcomputers, en er waren ook genoeg leuke bord- en kaartspellen om uit te proberen.

Naast het gaming geweld had je ook de Dealer Hall, een plek waar volop kunst te krijgen is. Uiteraard heeft vrijwel alles te maken met gaming of anime. Dus als je op zoek was naar iets bijzonders wat niet zomaar overal te verkrijgen is, dan zat je bij de Dealer Hall goed.

Er waren natuurlijk ook andere gebieden, zoals de Comics Area. Een hele toffe plek voor mensen die graag comics lezen. Er werden hier ook diverse lezingen gegeven, waaronder tips om zelf een comic te ontwikkelen. Zeker een aanrader als je hiervan houdt!

De sfeer droop van het evenement af, naast de diverse marktkramen met merchandise, zwaarden, statues en TCG-kaarten, kon je ook de cockpit van diverse spaceships bewonderen uit Star Wars en zelfs een heuse TIE-Fighter. Intertoys viel op doordat zij een immens grote LEGO Bowser voor hun stand hadden staan. Een ervaring die je zeker niet moest missen was het optreden van Jason Paige, de zanger van de originele Pokémon Theme Song. Iedereen die de serie vanaf het begin heeft gekeken, herkent zijn stem. In de stand van EliteGameStore was het tevens mogelijk om een handtekening te krijgen en met hem op de foto te gaan.

Een ander groot gebied was de Entertainment Hall. Niet zozeer om de hoeveelheid stands, maar wel om het grote podium met een uitgebreid programma. Hier vonden bijvoorbeeld Q&A’s plaats met bekende gasten, zoals Elijah Woods uit Lord of the Rings en Famke Jansen.

Al met al was de Heroes Dutch Comic Con een gezellig sfeervol en geslaagd evenement. Er was veel te zien en te beleven en voor een ieder was er wel iets leuks te koop. Hieronder vindt je dan ook een video met onze impressie van het evenement. In 2024 komt er uiteraard weer een zomereditie van het evenement.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x