Het vierde seizoen van Diablo IV heeft een maand vertraging opgelopen

Blizzard heeft aangekondigd dat het vierde seizoen van Diablo IV een maand later zal verschijnen.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens een nieuwe Campfire Chat. Het vierde seizoen stond eigenlijk gepland op 16 april, maar deze datum is dus verzet.

De Public Test Realm voor het vierde seizoen gaat pas op 2 april live en stopt op 9 april. De ontwikkelaar wil daarna de tijd nemen om de feedback van spelers mee te nemen naar de uiteindelijke versie van het seizoen. Overigens komt de Test Realm ditmaal alleen via Battle.net op pc beschikbaar.

Het vierde seizoen gaat mikken op meer kwaliteit dan kwantiteit op het gebied van loot, om zo er voor te zorgen dat de inventarissen van spelers niet meer uitpuilen. Daarbij zullen Legendary- en Rare-items minder affixes hebben, waardoor ze meer kunnen groeien. Wel wordt Tempering geïntroduceerd, een nieuw craftingsysteem om deze affixes aan items te koppelen. Vijanden zullen dan ook Tempering Manuals laten vallen om de affixes mee te verkrijgen. Daarnaast is er Masterworking, waarmee bestaande affixes op items met twaalf ranks omhoog kunnen gaan. Deze twee nieuwe systemen vervangen het huidige upgradesysteem.

Diablo IV is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en PC. Het vierde seizoen zal p[ 14 mei live gaan en tevens zal de game op 28 maart beschikbaar komen voor Xbox Game Pass-abonnees.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x