Hitman Sniper Assassin | DLC

Hitman was een toffe game. De episodische serie uit 2016 was geweldig en revolutionair, en het leek echt alsof IO Interactive een formule had gevonden die de macabere avonturen van Agent 47 voor altijd levendig en vers kon houden.

Maar toen kwam er even slecht nieuws. Square Enix maakte duidelijk dat ze niet geïnteresseerd waren om het bedrijf achter de serie verder te financieren, dus stond IO-Interactive weer op zijn eigen benen. Maar gelukkig kwam daar Warner Bros. om het hoekje kijken, welke de distributie van de IO games over wilde nemen, met als gevolg dat we in de week voor E3, een aankondiging kregen van Hitman 2. Een ieder welke de aankomende game zou pre-orderen krijgt een leuk cadeautje in de vorm van Hitman: Sniper Assassin.

Sprookjesachtig

Nou, wij kregen de kans om aan de slag te gaan met Sniper Assassin, en dit is een minigame waarin je op een veilige afstand diverse doelen af mag schieten. Agent 47 bevindt zich op een schaduwrijke schuilplaats met zijn sluipschuttersgeweer, en houdt toezicht op een sprookjesachtige bruiloft vol rijke idioten. Je krijgt de opdracht om drie primaire doelen uit te schakelen met behulp van je sluipschuttersgeweer, wat in een bepaalde mate vreemd is als je bedenkt hoe de serie leunt op het binnen sneaken en infiltreren van een locatie. Sniper Assassin is dus eigenlijk een veredelde schiettent in een heerlijke Hitman thematiek.

Exploding cakes

Sniper Assassin is een uitstekende snack voor tussendoor tot het tweede deel uitkomt, en deze minigame doet zijn stinkende best om alle elementen welke we kennen uit de games samen te smelten. Je kunt kroonluchters uit de lucht schieten zodat deze zich storten op nietsvermoedende gasten. Je kunt op afstand de bruidstaart opblazen, wat een afleiding veroorzaakt en een van je doelwitten naar buiten lokt, en nog veel meer. Het is knap dat IO-interactive de complete Hitman-logica weet samen te vatten in een simpele opzet als Sniper Assassin.

In deze veredelde minigame heb je een shitload aan kansen om de diverse doelwitten uit te schakelen, en daarnaast krijg je ook de nodige challenges mee welke je kunt behalen. Zodoende blijft de replayability van Sniper Assassin aardig groot. Een ander leuk detail is dat de game ook nog eens in co-op te spelen is met een mattie. Zodoende kun je beide al tactisch de diverse doelwitten neerhalen, en levert dit ook nog eens hilarische actie op. Dit maakt mij ook behoorlijk benieuwd naar het tweede deel, want IO heeft aangekondigd dat Hitman 2 ook zeker een co-op modus gaat bevatten.

Conclusie

Ondanks dat Sniper Assassin een zoethoudertje is totdat het tweede deel van Hitman gaat verschijnen, doet deze minigame het aardig goed. Het bevat een geweldige uitdagingsfactor, je beleeft genoeg plezier en het is geweldig om in co-op dit spel te spelen. Ontwikkelaar IO-Interactive houdt de formule van Hitman ook goed in stand in Sniper Assassin. God zegene elk spel waarbij ik een sniperkogel door een bruidstaart kan schieten voor, je weet wel, strategische doeleinden.

Sniper Assassin is nu beschikbaar als early access bonus voor iederen die de Standard, Gold of Collector’s Edition van HITMAN 2 pre-orderen bij die hiervoor deelnemende winkels.

SCORE
90
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Ziet er mooi uit
Geweldige herspeelbaarheid door shitload aan challenges
Co-op is de natte droom van elke Hitman-fan
NOT!
Maar één level speelbaar
90
SCORE
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x