Iconische gamebeurs E3 houdt op te bestaan

Organisator Entertainment Software Association heeft aangegeven dat de E3 definitief zal stoppen. Na ruim 25 jaar houdt het evenement op met bestaan.

President van de ESA, Stanley Pierre-Louis, heeft via The Washington Post dan ook een verklaring gegeven. De beste man geeft aan dat het moeilijk is om gedag te zeggen, want de E3 heeft de afgelopen jaren namelijk een bepaalde impact gehad op zowel gamers als de gehele industrie. Volgens Piere-Louis is dit uiteindelijk wel de juiste beslissing geweest, want bedrijven hebben nu andere middelen om te communiceren met hun community en business partners.

“After more than two decades of hosting an event that has served as a central showcase for the U.S. and global video game industry, the Entertainment Software Association (ESA) has decided to bring E3 to a close. We know the entire industry, players and creators alike have a lot of passion for E3. We share that passion. We know it’s difficult to say goodbye to such a beloved event, but it’s the right thing to do given the new opportunities our industry has to reach fans and partners.”

De E3 was een gigantisch evenement wat begon in 1995 en ieder jaar weer opnieuw werd gehouden. Bedrijven van over de hele wereld kwamen samen in Los Angeles om hun nieuwste games, innovaties en hardware te presenteren aan de rest van de wereld. Zo werden diverse consoles van onder andere Nintendo, Sony en Microsoft voor het eerst gepresenteerd op deze beurs.

In 2019 begon het aardig te wankelen met de E3, want een aantal belangrijke partijen waren niet aanwezig op de beurs. Daarna ontstond de pandemie waardoor een fysieke E3 niet mogelijk was en de E3 Online was niet waar men op hoopte. Diverse ontwikkelaars en uitgevers zijn succesvol hun eigen digitale showcases gaan organiseren.

Eerder dit jaar besloot de ESA om in juni 2024 alsnog een E3 te organiseren, maar de show werd al snel geannuleerd omdat weinig bedrijven interesse hadden om aanwezig te zijn. In de toekomst zou de beurs terugkeren maar dan met vernieuwingen aan de hand van feedback. Nu heeft de ESA bekend gemaakt dat de E3 definitief gaat stoppen en er zal dan ook geen E3 meer plaatsvinden.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x