Within Deep Sorrows | INDIE FIRSTLOOK

Met Halloween net achter de rug is het griezelen voor ons nog niet afgelopen bij StarGamers. In deze allereerste editie van de indie aanrader behandel ik een spel dat je beslist niet mag missen als het aankomt om ware horror. Ik spreek hier uiteraard over Within Deep Sorrows.

Within Deep Sorrows is een gratis indie game die hier te downloaden is. Dit spel neemt je mee in een angstaanjagende droomwereld  waar jij als protagonist van dit verhaal op zoek moet naar een dagboek dat je moet verbranden om te voorkomen dat de demon die jouw dromen beheerst voet kan zetten in de echte wereld. Ik weet het, dit plot is nogal cliché en achterhaald, maar waarom raad ik je dan aan dit wel te spelen? De reden om dit spel te spelen is simpel: het is eng… echt eng.

maxresdefault

Waar de meeste horror games tegenwoordig hun scares vandaan halen zijn goedkope jumpscares. Een heel bekend voorbeeld hiervan is uiteraard de Five Nights At Freddy’s games. Nu wil ik niet zeggen dat een jumpscare game niet ongelofelijk goed kan zijn, ik bedoel ik ben een van de grootste FNAF-fanboys ter wereld. Toch geef ik de voorkeur aan een game waarbij je echt een angstgevoel krijgt. Het is niet makkelijk om een atmosfeer te creëren waarbij de rillingen echt over je rug lopen. Within Deep Sorrows weet dit van de grond te krijgen.

In de game word je ondergedompeld in een werkelijke horroromgeving: je krijgt een machteloos gevoel en wil het liefst wegrennen tot op het punt dat je zelfs schikt van een stukje tekst dat in beeld verschijnt of dingen die er helemaal niet zijn. Dit alleen al maakt het voor mij een geweldige horrorgame. Oke, voor de graphics hoef je het spel niet te spelen. Zelfs niet voor het verhaal. Maar wil jij echt eens op het puntje van je stoel zitten en trillen van angst? Sla Within Deep Sorrows dan beslist niet over.

16216-kwrqnpkc

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=oO6PnNuhs_o” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”8″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Ook interessant
Nieuwe Mortal Kombat 11 trailer onthult terugkeer van Rain