Konami schrapt drie ontwikkeldivisies, blijft wel games maken

Konami heeft intern een reorganisatie gehad, en deze heeft ervoor gezorgd dat er drie ontwikkel divisies bij de uitgever geschrapt zijn.

Dit nieuws melde het bedrijf op zijn website. Hierdoor lijken de plannen van Konami niet meer volledig om de productue van video games te draaien. Eerder in 2020 maakte Konami al bekend dat zij geen Silent Hill-games meer zullen ontwikkelen.

Konami gaat al een flinke tijd mee in de gamingindustrie en is bekend van games als Castlevania, Silent Hill, Contra en de Metal Gear-franchise.

Een precieze reden waarom Konami voor een herstructurering heeft gekozen is niet bekend, maar het bedrijf geeft aan dat ze hiermee willen inspringen op de snel veranderende markt. Het is wel erg duidelijk dat de drie divisies een andere functie binnen het bedrijf gaan krijgen. Wat er met de overige medewerkers is gebeurt is niet bekendgemaakt.

Wel heeft Konami in een verklaring laten weten dat zij nog steeds videogames zullen blijven ontwikkelen en dat puur om een organisatorische herstructurering gaat.

Het is al wel een hele lang tijd stil omtrent Konami. In 2019 bracht Masimo Saso nog naar buiten dat het bedrijf aan een nieuwe console game werkt. Of deze zal werkelijk zal verschijnen is niet bekend.

Ook interessant
Diablo IV en Overwatch 2 zullen niet in 2021 uitkomen
NL / EN