Laadtijden enkele PlayStation 4 games ineens stukken korter door nieuwe patch

De next-gen consoles komen er bijna aan, en met de komst van deze apparaten mogen we verwachten dat laadtijden van games een stuk ingekort worden. Maar vandaag is er nog iets bijzonders verschenen wat opvalt.

Het lijkt er namelijk op dat een aantal PlayStation-exclusive games op de PlayStation 4 nu ook een stuk sneller inladen dan eerst. Met de komst van de PlayStation 5 hebben een aantal PS4-games namelijk al een update ontvangen, vermoedelijk vanwege de backwards compatibility functie. Deze updates hebben ervoor gezorgd dat een klein aantal games aanzienlijk verbeterde laadtijden hebben gekregen.

Zo is er een video verschenen van The Last of Us Remastered, waarin de pre- en post-patch vergeleken worden. Waar de game eerst een laadtijd had van ruim 90 seconden is deze nu gereduceerd tot maar 14 seconden. Dit geld ook voor het inladen van een save file van de game, waarvan de laadtijd is gereduceerd van 2 minuten tot een ongelooflijke 14 seconden.

Waar deze techniek ineens vandaan komt is onduidelijk, maar insiders geven aan dat deze techniek al eerder is geïmplementeerd bij Ghost of Tsushima en dat deze makkelijk te injecteren is in bestaande games.

Daarnaast heeft de game Until Dawn nauwelijks nog een noemenswaardige laadtijden, en ook God of War laadt een stuk sneller in. Of dit ook voor andere titels gaat gebeuren, is nog even afwachten.

Hieronder kun je de vergelijkingsvideo van The Last of Us Remastered bekijken:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x