Laatste GTA5 patch trapt modliefhebbers rechtstreeks in het klokkenspel

Iedereen weet dat GTA 5 fucking awesome is. Rowdy gaf hem al een verdiende 9, en de mods die erbij komen voor de PC lijken het plezier alleen maar te verdubbelen. Helaas is Rockstar hier om je recht in de penis/poes te trappen met de nieuwe patch, die zorgt voor meer ingame stabiliteit, maar nog meer instabiele modders.

Iedereen weet dat GTA 5 voor de PC is gemaakt om met mods te spelen. Er verschijnen dagelijks misschien wel honderden filmpjes op YouTube met de vreemdste mods, zoals je bijvoorbeeld al kunt zien in de H*ly F*ck die Rowdy onlangs heeft geschreven. En als je niet goed begrijpt wat mods zijn en/of echt geen flikker te doen hebt, kun je een anderhalf uur van je tijd aan dit filmpje verkwisten.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=aK7IRkxsx84′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

De nieuwe patch die Rockstar eruit heeft gegooid verhelpt veel problemen, maar veroorzaakt tegelijkertijd ook ontevredenheid binnen de actieve modding-community. Zo zorgt de patch o.a. voor minder crashes en een verbeterd matchmaking-systeem, maar maakt ook alle mods onbruikbaar. Script Hook V (de applicatie die je nodig hebt om mods te runnen) is onbruikbaar geworden door de patch, en daar zijn veel modders natuurlijk niet blij mee. Officieel ondersteunt Rockstar (nog) geen mods voor GTA5 (WTF ROCKSTAR!), dus ik geloof dat het daar mee te maken heeft.

Dus wees gewaarschuwd; als jij (net zoals de rest van de wereld) met mods wilt blijven spelen, moet je de patch niet downloaden OF de game downgraden.

Ik vind persoonlijk dat je geen onrust moet veroorzaken onder de fans, dus ik vind de keuze van Rockstar wel een beetje vreemd om de middelvinger naar modders (een ontzettend actieve community) op te steken.

Wat denken jullie over de keuze van Rockstar om mods niet te ondersteunen? Laat je horen in de comments!

Ook interessant
PlayStation 4 games krijgen backwards compatibility waarschuwing in de PlayStation Store
NL / EN