The LEGO Group en Nintendo onthulde vandaag de LEGO Nintendo Entertainment System (NES) bouwset voor volwassenen.

Met deze set kunnen volwassen fans hun eigen NES-console met LEGO stenen bouwen. De nieuwe set, het nieuwste product in de samenwerking tussen The LEGO Group en Nintendo, biedt een uit LEGO stenen gebouwd NES-model boordevol realistische details, inclusief bijhorende LEGO televisie in jaren tachtig stijl, zodat nostalgische gamers en LEGO fans hun favoriete Super Mario Bros. ervaringen uit de kindertijd kunnen herbeleven.

De aankondiging van vandaag zal volwassen fans herinneringen laten ophalen door het bouwen van een mechanisch functionele versie van hun favoriete console met LEGO stenen. De nieuwe NES-bouwset zal een controller met een aansluitkabel, een stekker en zelfs een sleuf voor het Game Pak met een vergrendelfunctie bevatten. De bouwset is ook voorzien van een retro-tv, met een 8-bits Mario-figuur op het voortbewegende scherm. Bovendien kunnen fans een actiesteen scannen met LEGO Mario uit de LEGO Super Mario Startset, zodat deze op zijn LCD-scherm reageert op vijanden, obstakels en power-ups zoals ze voorbij komen op het voortbewegende scherm. Dit alles net zoals hij zou gereageerd hebben in de iconische Super Mario Bros.-game.

“Super Mario is al ruim dertig jaar een geliefde figuur in de gamewereld. Veel volwassenen herinneren zich nog steeds hoe ze Mario voor het eerst over het kleine scherm zagen springen. Met het LEGO Nintendo Entertainment System laten we ze echt genieten van die nostalgie door één van de meest geliefde consoles aller tijden opnieuw te creëren, zodat ze de Super Mario vanuit hun kinderjaren opnieuw kunnen zien – en zelfs om de ervaring van gamen in de jaren tachtig met hun eigen kinderen te delen.”

Maarten Simons, Creative Lead van het LEGO Nintendo Entertainment System bij de LEGO Group

The LEGO Group en Nintendo hebben eerder dit jaar hun partnerschap aangekondigd, waardoor een leuk LEGO Super Mario universum tot leven komt via een Super Mario Startset die exclusief een LEGO Mario figuur bevat. De LEGO Mario figuur bevat een grote verscheidenheid aan directe reacties op beweging, kleur en verschillende actiestenen. De aankondiging van deze Startset werd in mei gevolgd door de aankondiging van een reeks Power-Up Packs en in juni met de aankondiging van een reeks uitbreidingssets en verzamelbare karakterpakketten.

Alle sets zijn ontworpen om de wereld van LEGO Super Mario uit te bouwen, zodat spelers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten door precies de levels en uitdagingen te creëren waarin ze LEGO Mario en vrienden willen zien concurreren. Deze uiterst verzamelbare NES-bouwset maakt deel uit van een reeks inspirerende LEGOmodellen die zijn ontworpen voor kritische hobbyisten, die op zoek zijn naar hun volgende meeslepende uitdaging.

De LEGO NES zal vanaf 1 augustus 2020 exclusief verkrijgbaar zijn bij LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Hieronder krijg je een impressie van de bouwset:

Laat een antwoord achter