Live service-game Foamstars van Square Enix wordt nagenoeg niet meer gespeeld

Afgelopen februari verscheen de game Foamstars, uit de stal van Square Enix. De game werd ook meteen aangeboden via PlayStation Plus, maar dit heeft niet geleid tot het verwachte succes. Een groot deel van de gamers die de game hebben gespeeld, laten het spel nu finaal links liggen.

Website TrueTrophies meldt dat Foamstars in de eerste week na de lancering meer spelers kende dan toen Helldivers 2 verscheen. Toch, waar Helldivers 2 alleen maar populairder werd onder gamers, is de playerbase van Foamstars helemaal weggezakt. Twee weken na de release haakten ongeveer de helft van de spelers af, maar dit is nu nog erger geworden. De game van Square Enix heeft nu nog maar iets meer dan 5% van de spelersaantallen over dan wat het spel had tijdens de lancering.

Foamstars is een PvP shooter, welke zich onderscheidt door het gebruik van schuim en wat weg heeft van de Nintendo Switch-exclusive Splatoon. In de game strijden twee teams tegen elkaar in een afgesloten arena. Elk personage heeft zijn eigen wapen, maar voor allen geldt dat ze gebruik kunnen maken van schuim. Dit kan je in de arena rondschieten om bijvoorbeeld een muur op te werpen als verdediging of een glijbaan te maken om sneller van A naar B te komen.

Het ziet er dus naar uit dat het tweede seizoen van Foamstars, dat vorige maand van start ging, niet voor een revival heeft gezorgd. Het is dan de vraag hoelang de live service-titel nog ondersteuning zal krijgen voordat Square Enix de stekker eruit trekt.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x