Het populaire YouTube kanaal Machinima heeft een groot deel van zijn video’s op privé laten zetten. Hierdoor kunnen gamers niet meer naar de klassieke gamingvideo’s kijken die het platform aanbood.

Op het kanaal kon je video’s bekijken die met de ingame engines van spellen gemaakt waren. Het platform was bedoeld als vermaak voor gamers. Voorbeelden zijn Gamer Poop, Two Best Friends Play en Freeman’s Mind. De video’s waren geüpload op sub-kanalen van Machinima.

Het moederbedrijf van Machinima,Otter Media, geeft aan dat het Machinima wil laten focussen op nieuwe content, welke via nieuwe kanalen verspreid zal gaan worden in de toekomst.

Afgelopen zaterdag werden de video’s van het kanaal al afgeschermd en kort daarna volgde een verklaring op Kotaku. Op dit moment is er nog niets gemeld over de mogelijkheid om de Machinima-content te archiveren.

Machinima is opgericht in 2000 en werd in 2016 onderdeel van Warner Bros. Deze partij beheert Machinima via Otter Media. Het Machinima kanaal heeft in totaal dik 12 miljoen abonnees en was in 2012 vijfde op de ranglijst van meest geabonneerde YouTube-kanalen.

Laat een bericht achter

stargamers