Het is tegenwoordig eenvoudig om een volle HDD te hebben aan games. Wie Microsoft Games with Gold heeft kan iedere maand al 4 games downloaden. Aangezien de meeste Xbox One games al 30-50 gb van je schijf vreten, zit dat ding zo vol. Microsoft wil daar nu wat aan doen met “Intelligent Delivery”

Microsoft wil het namelijk mogelijk maken om een game in stukjes te downloaden. Zo moet het mogelijk worden om bijvoorbeeld de single player van een game niet (of juist wel) te downloaden. Heb je de single player van Call of Duty uitgespeeld, dan kan je die van je schijf wissen. Heb je geen interesse in Franse, Duitse of Spaanse stemmen of teksten dan kan dat ook lekker van de schijf. Ook gezien de toekomst is dit handig. De Xbox One X zal namelijk 4k resolutie ondersteunen voor games en dit gaat ook de nodige gb’s van je schijf vreten. Deze optie moet het mogelijk maken die 4K resolutie niet te downloaden.

Voorlopig zal dit systeem alleen voor toekomstige games gelden. Oude games lijken (vooralsnog) geen gebruik te gaan maken van het systeem. Wanneer “Intelligent Delivery” zal worden toegepast is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk is het de insteek dit toe te passen bij Xbox One X games (met 4k ondersteuning). De Xbox One X moet 7 november uitkomen.

Ik zie al genoeg opties voor me.  Denk er bijvoorbeeld aan hoe het zou zijn als je Ajax, Feyenoord of PSV lekker uit FIFA kan laten of gewoon die ene Dark Souls bossbattle niet downloaden. Hoppa!