Mobiele game Warcraft Rumble heeft releasedatum gekregen

Blizzard heeft aangekondigd dat de free-to-play-game Warcraft Rumble een releasedatum heeft gekregen.

In Warcraft Rumble moet je troepen op een slagveld positioneren. Men kiest meerdere leiders uit vijf facties gebaseerd op de Warcraft-franchise – Alliance, Horde, Beast, Blackrock en Undead.  Afhankelijk van op welke map wordt gespeeld, zijn er verschillende missies, van grootschalige gevechten tot baasgevechten. Spelers kunnen daarbij zogenaamde mini’s verzamelen – meer dan zestig komen er op release beschikbaar – om in te zetten tijdens gevechten. De game heeft PvE- en PvP-gevechten, co-op, raids, kerkers en guilds.

De release van de game valt samen met Blizzcon, dat op 3 en 4 november in het Anaheim Convention Center te Californië wordt georganiseerd. Het is voor het eerst sinds 2019 dat het evenement weer met publiek gehouden wordt.

Daarnaast werd aangekondigd dat Chris Metzen nu de executive creative director van de Warcraft-franchise is. Metzen was een van de originele teamleden die aan de eerste game binnen de franchise heeft gewerkt, namelijk Warcraft: Orcs and Humans. Hiervoor maakte hij onder andere illustraties. Ook heeft hij stemmen verleend aan een grote diversiteit aan personages in Blizzard-games. In 2016 vertrok Metzen bij Blizzard, maar hij werd vorig jaar weer aangesteld als adviseur voor de Warcraft-franchise. In zijn nieuwe rol zal hij een nog grotere invloed op de franchise hebben.

Warcraft Rumble verschijnt op 3 november voor Android- en iOS-apparaten.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x