Nieuwe Harry Potter game aangekondigd

Warner Bros. Games heeft vandaag Hogwarts Legacy aangekondigd, een open-wereld-, singleplayer-, actie-roleplaying-game (RPG) die zich afspeelt in de Wizarding World rond 1800.

Spelers ervaren als nooit tevoren hoe het is om leerling te zijn aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Ze beleven een gloednieuw verhaal en gaan op een gevaarlijk avontuur om een geheim van de Wizarding World te onthullen.

Hogwarts Legacy zit boordevol meeslepende magie en plaatst spelers middenin hun eigen verhaal bij het worden van de heks of tovenaar die zij willen zijn. Ze ontwikkelen de vaardigheden van hun personage door krachtige toverspreuken te leren, gevechtsvaardigheden te verbeteren en bondgenoten te kiezen die hen helpen om dodelijke vijanden te verslaan. Spelers worden ook geconfronteerd met missies en scenario’s die hen voor moeilijke keuzes stellen. Ze zullen moeten laten zien waarvoor ze staan.

Hogwarts Legacy geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen verhaal te maken in de Wizarding World dankzij unieke RPG-gameplay. Hiermee bouwen we de aantrekkingskracht van het label Portkey Games verder uit voor fans’, zegt David Haddad, directeur van Warner Bros. Games. ‘Avalanche heeft deze rijke, krachtige wereld tot leven gebracht. Hij zit vol magie en actie en bevat een gedetailleerd, mysterieus verhaal dat fans en gamers zal aanspreken.’

‘Het is een eer om aan deze fantastische wereld te werken en het team zet alles op alles om een authentieke beleving in de Wizarding World te creëren, waaraan zowel fans van Harry Potter als RPG-fans plezier zullen beleven’, zegt John Blackburn, Studio General Manager van Avalanche. ‘Hogwarts Legacy is zo speciaal omdat spelers zich kunnen onderdompelen in een verhaal vol met gelaagde personages en natuurlijk met magie.’

Aan het begin van het spannende verhaal breiden spelers hun magische vaardigheden uit door spreuken te leren, drankjes te brouwen en fantastische wezens te temmen. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken ze een enorme wereld vol gevaren die zijn verbonden aan het allang vergeten verleden van de Wizarding World, en aan een zeldzame vaardigheid die alleen zij bezitten. De reis in de open wereld voert spelers van Zweinstein naar nieuwe en bekende locaties in de Wizarding World, waaronder het Verboden Bos en het dorpje Zweinsveld. 

Hogwarts Legacy verschijnt in 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One en PC.

Ook interessant
Indrukwekkende replica van Poké Ball nu verkrijgbaar
NL / EN