Het is weer feest, want Nintendo is “in tha house”. Als er iets is waar het Japanse bedrijf goed in is, dan is het wel kwaliteit leveren. Alles wat de Japanners aanraken verandert in goud: Mario, Zelda, Donkey Kong, Pikmin, Kirby of Metroid. Vorig jaar knalde de Nintendo Switch met games als Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe. Dit jaar moet Nintendo lekker doorpakken en met de Super Smash Bros serie in huis hebben ze een belangrijk punt. Wat Nintendo daaraan toevoegt, kun je hier nog eens op je gemak lezen.

Super Smash Bros. Ultimate

Hoe kan het ook anders dan dat de nieuwe Super Smash Bros. het paradepaardje van Nintendo’s show is. 25 minuten aan gameplay en info over Ninty’s party fighter wordt op ons afgevuurd. In Super Smash Bros. Ultimate keren alle eerdere personages terug, dus sowieso kun je los met Mewtwo, Snake, Toon Link of Marth. Natuurlijk zijn de fighter wel iets aangepast met nieuwe moves en outfits. Zo heeft Link afstand bestuurbare bommen als in Breath of the Wild. Naast alle personages, zal ook de 8-player mode terugkeren in Super Smash Bros. Ultimate. Natuurlijk keren ook oude bekende stages terug, zoals Shadow Moses Island en Big Blue. Een van de nieuwe personages is Inklings, die natuurlijk het slagveld lekker roze, groen, blauw, oranje of paars doen kleuren. Je zult inkt moeten bijvullen tijdens een match en ze hebben de Squid Sister als assist trophy.

Behalve de terugkeer van alle oude personages, zullen er ook flink wat oude stages terugkeren in een opgelapte vorm. Princess Peach’s Castle krijgt een flinke restauratiebeurt zodat deze er beter uitziet op de Nintendo Switch. Onder andere Prism Tower, Green Greens, Spear Pillar, Mario Galaxy, Midgar, Kongo Falls en Lylat Cruise zijn al bevestigd voor Super Smash Bros. Ultimate. Elke stage heeft ook een versimpelde Battlefield en Omega versie. De Omega versie is een plat eiland dat hangt boven een afgrond, de Battlefield vorm heeft nog 3 extra platformen.

Natuurlijk is Super Smash Bros. het lekkerste op een Gamecube controller en ook dat zit snor. Super Smash Bros. Ultimate is geheel geschikt om te spelen met de Gamecube controller. Ook alle Smash Bros. amiibo’s zijn weer te gebruiken voor het vergaren van extra experience! Als laatste wordt ook Ridley nog aan het roster met fighters toegevoegd! De game komt 7 december uit op de Nintendo Switch.

Daemon x Machine

Mechs, robots en actie komt op je af in de trailer van Daemon x Machina. Ik moet bekennen dat ik de art style wel strak vind, cel shaded maar toch ook met een moderne look. In 2019 komt de game uit voor de Nintendo Switch en dat is gelijk ook alle info waar we het mee moeten doen.

Xenoblade Chronicles 2 Torna – The Golden Country

Lekker Japans is niet fout. Dat geld niet alleen voor eten, maar ook voor games. Xenoblade Chronicles 2 is een typisch Japanse RPG voor de Switch. De  game die eind vorig jaar uit is gekomen, krijgt dit jaar DLC: Torna – The Golden Country. 14 september moet de DLC te downloaden zijn en Nintendo gebruikte de E3 om ook deze game nog even onder de aandacht te brengen.

Pokémon Let’s go Pikachu/Eevee

Let’s go Pikachu/Eevee is gebaseerd op Pokémon Yellow. Echter 20 jaar later ziet de game er natuurlijk wel een stukje mooier uit. Natuurlijk is het een feest van herkenning om Kanto opnieuw te ontdekken met de huidige graphics. Daarnaast zul je in jouw avontuur bijgestaan worden door Pikachu of Eevee. Bij de game hoort een speciale Pokébal controller, waarbij je een gooi beweging moet maken om Pokémon te vangen. De Pokémon die je in Pokémon Go op je mobieltje hebt gevangen, kun je overdragen naar het spel. Het spel komt op 16 november uit op de Nintendo Switch. Voor zo’n 40 minuten aan gameplay kun je hier checken!

Super Mario Party

Het bekendste virtuele bordspel komt terug en is klaar om nog meer vriendschappen te vernietigen. Super Mario Party komt een vriendschap bij jou in de buurt verwoesten vanaf 5 oktober dit jaar.

Fire Emblem Three Houses

Het bekendste virtuele bordspel komt terug en is klaar om nog meer vriendschappen te vernietigen. Super Mario Party komt een vriendschap bij jou in de buurt verwoesten vanaf 5 oktober dit jaar.

Fortnite

Over Fortnite hoef eigenlijk niks meer gezegd te worden. Het spel wordt dagelijks als een malle gespeeld op consoles, PC en mobieltje en vanaf dit moment is het spel ook te downloaden in de Nintendo eShop. Zoals gebruikelijk is ook hier de Battle Royale mode gratis te spelen, dus dat komt mooi uit. Klik hier om zelf wat gameplay te checken.

Indie Games

Natuurlijk komen er ook weer wat indie titels richting de Nintendo Switch. Zo staat Overcooked 2 in ieder geval op het menu. In deze game moet je als een malle een keuken runnen terwijl je de bestellingen van de klanten moet afwerken: komkommer te snijder, brood in de oven, vlees in de pan, gerechten klaarmaken en aan de klant geven voordat ze hun geduld verliezen. Op 7 augustus verschijnt de game op de Nintendo Switch. Ben jij echter meer van (coöp/multiplayer) actie en niet vies van een pixeltje meer, dan is Killer Queen Black misschien meer iets voor jou. Voor het eerst op console kunnen 2 teams van 4 personen het tegen elkaar opnemen in deze game. Deze game zal later dit jaar uitkomen voor de Nintendo Switch, waarbij de game tijdelijk exclusief zal zijn voor die console. Als derde is er nog het actie-/avonturenspel Hollow Knight. De game zal geleverd worden met alle eerder uitgegeven DLC en ligt vanaf vandaag in de winkels.

Octopath Traveler

Op 13 juli zal de RPG “Octopath Traveler” van Square Enix in de winkels liggen Vanaf 14 juni is alvast een nieuwe demo te downloaden om de game zelf te testen. Lijkt het je wat, dan wordt je progressie gewoon overgedragen bij aanschaf van de game.

Nintendo Switch Line-up

Vervolgens gooit Nintendo in een trailer gelijk een hele hoop info over ons heen. Alleen maar goed nieuws natuurlijk, want dat betekend meer games. Hier een lijstje met de games en releasedata, maar natuurlijk kun je dat ook terugvinden in onderstaande trailer.

 • Starlink: Battle for Atlas – 16 oktober 2018
 • Arena of Valor – herfst 2018
 • Minecraft – 21 juni 2018
 • Sushi Striker: The Way of Sushido – nu beschikbaar
 • Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure – 26 juni
 • Snail Games USA – herfst 2018
 • Just Dance 2019 – 23 oktober 2018
 • Dragonball FighterZ – 2018
 • Splatoon 2: Octo Expansion – zomer 2018
 • Captain Toad Treasure Tracker – 13 juli 2018
 • Crash Bandicoot N.sane Trilogy – 29 juni 2018
 • Jinjala – lente 2019
 • Carcassone – kerstperiode 2018
 • Fifa 18 World Cup Update – nu beschikbaar
 • Fifa 19 – 28 september 2018
 • ARK Survival Evolved – herfst 2018
 • Wasteland 2: Director’s Cut – herfst 2018
 • Paladins: Champions of the Realms – nu beschikbaar
 • Fallout Shelter – nu beschikbaar
 • Dark Souls Remastered – zomer 2018
 • SNK Heroines Tag Team Frenzy – 7 september 2018
 • Monster Hunter Generations Ultimate – 28 augustus 2018
 • Wolfenstein II: The New Colossus – 29 juni 2018
 • The World Ends With You – herfst 2018
 • Megaman 11 – 2 oktober 2018
 • Mario Tennis Aces – 22 juni 2018

Conclusie

Er kwamen een hoop titels voorbij. Natuurlijk staat Super Smash Bros. Ultimate in de aandacht en gaat meer dan de heft van de show over deze game. Dat betekend echter niet dat er geen games zijn die Nintendo fans missen. Waar blijft bijvoorbeeld die nieuwe Metroid. De lineup vorig jaar was uitstekend met een nieuwe Mario game en nieuwe Zelda game. Dat is een klein beetje wat ik mis: een groots Nintendo avontuur en eigenlijk maakt het niet uit wie er dan in de hoofdrol staat. De kwaliteit bij Nintendo ligt altijd hoog dus of het een Metroid, Starfox, Mario of Zelda game is maakt dan niet zoveel uit. Dit jaar hebben we echter meer de “party” lineup gezien met Smash Bros. en Super Mario Party. Hopelijk dat er achter de schermen meer in de maak is, maar zeker ook geen slechte E3 voor Nintendo. Genoeg fans die zin hebben in een Mario Party, een Pokémon game voor de Nintendo Switch en natuurlijk Super Smash Bros. Ultimate.

Laat een antwoord achter