Nintendo kondigt live-action The Legend of Zelda-film aan

Eerder dit jaar verscheen de Super Mario-film, en deze bleek een ongekend groot succes. Nintendo laat hier geen gras over groeien, en ziet potentie met meer van hun franchises.

Via een persbericht heeft Nintendo dan ook aangekondigd dat er een filmproject gebaseerd op The Legend of Zelda in werking is gezet. Shigeru Miyamoto zal optreden als producer en de film zal worden geproduceerd in samenwerking met Arad Productions. De genoemde regisseur is Wes Ball, bekend van de Maze Runner-films en het volgend jaar te verschijnen Kingdom of the Panet of the Apes,.

Interessant is dat Sony Pictures ook betrokken is bij de productie, zij zullen de wereldwijde distributie verzorgen. Nintendo zal daarnaast meer dan 50% van de kosten op zich nemen.

Verdere details over de Zelda-film zijn er niet. De franchise ontstond op de NES met The Legend of Zelda en afgelopen decennia zijn er verschillende uiterst succesvolle delen uitgekomen, zoals de Switch-game The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom eerder dit jaar.

Nintendo bracht eerder dit jaar samen met Illumination Entertainment de animatiefilm The Super Mario Bros. Movie uit, gebaseerd op Nintendo-mascotte Super Mario. De film was een groot succes en leverde meer dan 1,3 miljard dollar aan bioscoopopbrengsten op.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x