Ontwikkeling GTA VI heeft mogelijk vertraging opgelopen

Zoals iedereen weet is Rockstar Games hard bezig met de ontwikkeling van GTA VI. De afgelopen tijd zijn er diverse lekken geweest, en zodoende zijn er al vroege beelden van de game verschenen. Hierdoor moesten mensen van het team, die eerder vanuit huis werken, weer voltijd op kantoor werken, maar deze transitie verloopt nog niet heel soepel.

Volgens de bronnen van de website Kotaku, begint de ontwikkeling van GTA VI hierdoor ook vertraging op te lopen.

Kotaku zegt meerdere anonieme bronnen binnen Rockstar Games gesproken te hebben. Als de planning verder uitloopt, zou de game weleens uitgesteld kunnen worden. Rockstar zou zelfs rekening houden met een scenario waar GTA VI pas in 2026 zal verschijnen. Kotaku meldt dat de target op dit moment de lente van 2025 is. Enkele bronnen hebben aangegeven dat de herfst van 2025, realistischer is omdat er nog veel werk moet gebeuren om de game op een Rockstar kwaliteitsniveau uit te brengen. Enkele anonieme werknemers vrezen dat de laatste periode van de ontwikkeling van GTA VI, een crunch periode zou kunnen worden waar werknemers lange dagen moeten werken zodat de game niet wordt uitgesteld en de deadlines worden gehaald.

GTA VI zal twee hoofdpersonages kennen, namelijk Lucia en Jason. Als we de eerste trailer bekijken lijken de twee een relatie te hebben. GTA VI zal zich afspelen in een moderne Vice City, welke is geïnspireerd door de Amerikaanse stad Miami.

GTA VI werd in december 2023 officieel uit de doeken gedaan door Rockstar Games met de onderstaande trailer. De game staat gepland voor lancering in het jaar 2025 voor de PlayStation 5, Xbox Series S en Xbox Series X.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x