Originele DOOM games nu in widescreen speelbaar

Bethesda heeft een nieuwe update uitgebracht voor de originele Doom en Doom 2.

Deze update is nu beschikbaar voor alle platforms, en hierdoor kunnen beide games nu voor het eerst in breedbeeld gespeeld worden. Dus naast de eerder genoemde verbeteringen heeft Doom nu breedbeeld ondersteuning. Hierdoor kan je de game in 16:9 beeldverhouding spelen zonder letterboxes. Daarnaast zijn het titelscherm, de laadschermen en het eindscherm overgezet naar breedbeeld. Bovendien hebben alle toevoegingen ook breedbeeld ondersteuning gekregen.

Ook is de field-of-view vergroot waardoor er meer aan het zijkant van het scherm zichtbaar is. Hierdoor hoefde er geen beeld van de boven en onderkant afgehakt worden.

Naast de toevoeging van widescreen brengt de update voor de originele Doom en Doom 2 ook een aantal ‘Quality of life’ verbeteringen en prestatie optimalisaties voor alle platformen. Zo heeft de PC-versie nu Steam support, waardoor iedereen die Ultimate Doom of Doom 2: Hell on Earth heeft aangeschaft nu automatisch nieuwe versies kunnen downloaden.

Als laatste is er Gyro Aim toegevoegd aan de Switch, PC en PlayStation 4 versies. Hierdoor kan je links of rechts kijken door een geschikte controller die kant op te draaien. De mate waarin Gyro Aim wordt toegepast kan naar voorkeur worden aangepast. Voor de PC versie is wel een PlayStation 4 controller vereist om dit te gebruiken.

Een volle lijst aan veranderingen kun je HIER bekijken.

Ook interessant
BioMutant moet ergens in 2021 verschijnen
NL / EN