PlayStation 5 koeling past zich aan door updates

In de tijden van de PlayStation 4 hebben wij kennis mogen maken met lawaaierige consoles, die lijken op te stijgen tijdens pittige gamesessies. Als het goed is zal dit met de komst van de PlayStation 5 niet meer gebeuren

Sony heeft in namelijk een statement gegeven, waarin zij stellen dat de ventilator van de next-gen console geoptimaliseerd zal worden via updates. Zodoende willen zij met de aankomende console zo min mogelijk herrie en zoveel mogelijk koeling genereren.

Dit nieuws kwam naarboven in een interview met Yasuhiro Ootori, vice president van mechanisch design bij Sony. In dit interview maakte Ootori bekend dat het gedrag van de grote coolingfan zal worden geregeld door middel van online updates. Zo zal de ingebouwde Accelerated Processing Unit (APU) per game bepalen hoe snel de fan zal draaien.

Er zijn blijkbaar drie sensoren aanwezig op het moederbord, die de temperatuur van de console kunnen meten en het gedrag van de koeling daarop kunnen reguleren. In combinatie met de sensor in de APU zal de PlayStation 5 daarom ook veel makkelijk hitte kunnen afvoeren, en wordt dit dus beter gereguleerd tijdens intense gamesessies.

Eerder werd door Japanse vloggers al bevestigd dat de PlayStation 5 een stuk stiller zal zijn dan zijn voorganger. Of dat dit werkelijk zo zal zijn, is nog te bezien. Aangezien consoles in de loop der tijd nogal wat stof gaan verzamelen in hun levensjaren, gaan ventilatoren vaak toch meer lawaai maken. De toekomst zal uitwijzen hoe stil de PS5 werkelijk is, we hoeven nog maar een maandje te wachten.

De PlayStation 5 zal vanaf 19 november beschikbaar zijn.

Ook interessant
Streets of Rage 4: DLC krijgt later dit jaar gratis DLC
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x