PlayStation 5-versie van Black Ops Cold War kent de nodige problemen

Er zijn meldingen van PlayStation 5-gamers die aangegeven dat de PlayStation 4 versie van Call of Duty: Black Ops Cold War automatisch wordt gedownload op de PlayStation 5.

Dit probleem komt voor bij diegene die de Cross-Gen bundel en de Ultimate Edition van Black Ops Cold War hebben gekocht. Uiteindelijk is dit maar een klein euvel en is het makkelijk genoeg om dit op te lossen. Automatisch zal de PlayStation 5 de oudere versie downloaden, en zal je dus de next-gen versie handmatig moeten downloaden. Het is niet mogelijk om de PlayStation 4-versie te verwijderen van de next-gen console. Mocht je dit wel doen, kan het zijn dat je downloads niet meer werken waardoor je een hard reset zal moeten doen met de PlayStation 5.

Activision heeft het bestaan van dit probleem bevestigd en hebben stappen opgesteld om dit probleem op te lossen. Om de goede versie van Call of Duty: Black Ops Cold War te spelen op PS5 volg je de volgende stappen:

  1. Ga op het dashboard op de game staan
  2. Scroll naar beneden en ga op ‘Spelen’ staan
  3. Selecteer de drie puntjes en open het menu
  4. Selecteer ‘PS5 | Full | Call of Duty: Black Ops Cold War’
  5. Start de game

Call of Duty: Black Ops Cold War kent niet echt een vliegende start. Zo zijn er meldingen gemaakt waarin de game ervoor zorgt dat PlayStation 4 controllers zichzelf uitschakelen en zorgt de game ervoor dat de Xbox Series X zichzelf uitschakeld. Hopelijk komt Activision snel met oplossingen voor al deze euvels.

Ook interessant
Capcom komt eind 2020 met eigen handheld console
NL / EN