PlayStation Portal krijgt releasedatum en adviesprijs

Dit jaar onthulde Sony de PlayStation Portal, een handheld waarmee je via Remote Play games kunt spelen. Het apparaat heeft nu een releasedatum gekregen en tevens is de adviesverkoopprijs bekend gemaakt.

Eerder dit jaar werd de handheld aangekondigd, toen nog onder de codenaam Project Q. Tijdens de afgelopen Gamescom werd de definitieve naam bekend en werden er meer details vrijgegeven. De PlayStation Portal zal op 15 november moeten verschijnen voor een adviesprijs van €220. Pre-orders plaatsen is tevens al mogelijk via de officiële PlayStation Direct-website.

PlayStation Portal wordt een streaming handheld welke zal werken via Remote Play. Om games op de Portal te spelen, zal je een een PS5-console en een goede Wi-Fi-netwerkverbinding moeten hebben. Tevens is mogelijk om vanuit een andere netwerk buitenhuis een connectie te maken met je console voor remote play.

De Portal zal een 8 inch scherm kennen met een resolutie van 1080p en biedt ondersteuning tot maximaal 60fps. Een vereiste is dat je over een goede internetverbinding beschikt, om zoveel mogelijk vertraging te verkomen. Sony zelf geeft aan dat er minimaal een 5Mbps-verbinding nodig is, maar voor een optimale ervaring is 15Mbps aangeraden.

De zijkanten van de handheld zijn gemaakt als een DualSense-controller en kent ook dezelfde features zoals Haptic Feedback en Adaptive Triggers. Het apparaat bevat een 3.5mm audio jack voor een bekabelde headset waarmee je 3D surround sound kan krijgen. Er is geen ondersteuning voor bluetooth. De batterijduur van de PlayStation Portal moet ongeveer gelijk zijn aan een DualSense-controller.

De PlayStation Portal zal op 15 november moeten verschijnen voor een adviesprijs van €220. Pre-orders plaatsen is tevens al mogelijk via de officiële PlayStation Direct-website.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x