PlayStation Studios werkt aan veel onaangekondigde games

Onlangs hebben we een State of Play presentatie mogen checken, maar Sony heeft bekend gemaakt dat er nog veel meer aan gaat komen.

Veel PlayStation-fans maken zich zorgen dat hun favoriete gamingconsole zijn identiteit aan het verliezen is doordat Sony zich meer richt op live service multiplayer projecten en dat er weinig bekend is gemaakt omtrent singleplayer content, iets wat het merk zo populair heeft gemaakt de afgelopen jaren. Hoewel het erop lijkt dat Sony dit jaar meer live service games uit gaat brengen dan singleplayer, stelt Sony zijn fans gerust.

Studio’s die bekend staan om het maken van verhaal gedreven singleplayer games zullen dan ook doorgaan met het ontwikkelen van dit soort games. In een onlangs verschenen infographic laat Sony de focus van first party studio’s zien. Zo zijn Team Asobi, Insomniac, Santa Monica Studio, Sucker Punch en Naughty Dog bezig met het maken van pure singleplayer games. Ook zijn ontwikkelaars Firesprite, Housemarque en Bluepoint in dit rijtje opgenomen te worden. 0.

Guerrilla Games, Bend Studio, Polypony Digital en MMR lijken zich te focussen op zowel singleplayer als multiplayer projecten. Wat betreft pure live service games werken op dit moment de studio’s Bungie, Firewalk, Neon Koi en San Diego Studio.

Hoewel het opvallend is dat veel van deze studio’s officieel nog geen nieuwe game hebben aangekondigd, zijn de studio’s wel volop bezig. Dit is één van de redenen waarom er onrust is in de community, want er zijn nog veel onaangekondigde projecten. De verwachting is dat we dit jaar genoeg nieuwe aankondigingen gaan krijgen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x