Pokémon kondigt nieuwe spellen en mobiele apps aan

Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company, heeft vandaag verschillende nieuwe spellen, apps en nog veel meer aangekondigd tijdens een Pokémon Presents-videopresentatie.

Hiermee hebben spelers overal en op verschillende manieren toegang tot Pokémon. Daarnaast vindt vandaag ook de wereldwijde lancering plaats van TheIsle of Armor, de eerste contentset voor de Pokémon Sword-uitbreidingspas en de Pokémon Shield-uitbreidingspas. Deze downloadbare content voor de razend populaire videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield is verkrijgbaar via de Nintendo eShop en biedt spelers de gelegenheid om hun avonturen in de regio Galar voortzetten. 

Bekijk de complete Pokémon Presents hieronder nog even terug:

Pokémon Sword- en Pokémon Shield-uitbreidingspassen: The Isle of Armor

Het eerste nieuwe avontuur waar je met de uitbreidingspas toegang krijgt, speelt zich af op The Isle of Armor, een eiland in de regio Galar. Vele Pokémon hebben op dit eiland hun thuis en wonen er te midden van de weelderige natuur in alle vrijheid. Op het eiland bevindt zich tevens een dojo voor Pokémon-gevechten. Hier kunnen spelers en hun Pokémon onder begeleiding van Mustard, de meester van de dojo, keihard trainen om nog sterker te worden.

Ter gelegenheid van de lancering van The Isle of Armor komt er een speciale Max Raid Battle met de Mythical Pokémon Zeraora beschikbaar in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Als één miljoen spelers van over de hele wereld deze Max Raid Battle in de periode van 17 tot en met 28 juni winnen, kunnen Trainers een speciale Shiny Zeraora krijgen. Verder zal Galarian Farfetch’d zijn opwachting maken in Pokémon GO en ontvangen spelers speciale avataritems op basis van de kleding die ze tijdens hun avonturen op The Isle of Armor kunnen dragen.

New Pokémon Snap

Het spel New Pokémon Snap voor het Nintendo Switch-systeem is gebaseerd op het gelijknamige spel dat in 1999 uitgebracht werd voor de Nintendo 64. In dit volledig nieuwe spel gaan Trainers op avontuur naar onbekende eilanden boordevol natuurschoon zoals jungles en stranden. Hier kunnen ze onderzoek doen naar uiteenlopende Pokémon in hun natuurlijke leefomgeving. Ze nemen foto’s voor hun eigen Pokémon Photodex in het spel, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe, tot nu toe onbekende uitdrukkingen en gedragingen van Pokémon ontdekken.

Pokémon Café Mix

Pokémon Café Mix is een gratis te starten spel voor Nintendo Switch-systemen en mobiele apparaten. Vanaf vandaag kunnen Trainers Pokémon Café Mix preloaden in de Nintendo eShop, de app vooruitbestellen in de App Store of voorinschrijven op de app via Google Play.

Pokémon Café Mix is een uniek puzzelspel waarin spelers Pokémon-pictogrammen aan elkaar kunnen koppelen door ze rond te draaien. Om pictogrammen te koppelen, moeten spelers een Pokémon-pictogram grijpen en dit naast een ander pictogram met een Pokémon van dezelfde soort slepen. Pictogrammen worden gewist nadat ze aan elkaar gekoppeld zijn.

Spelers worden de eigenaar van een café waar Pokémon komen. Hier bereiden ze samen met Pokémon drankjes en gerechten voor Pokémon-klanten door puzzels op te lossen. De Pokémon-medewerkers van het café hebben speciale cafévaardigheden die kunnen help bij het oplossen van de puzzels. Zodra een puzzel opgelost is, kan de speler een bestelling aan een klant serveren. De speler kan zijn vriendschapsniveaus met Pokémon verhogen door hun overheerlijke drankjes en gerechten voor te zetten. Als het aantal opgeloste puzzels toeneemt, kan het café uitgebreid worden met nieuwe tools of nieuwe ruimten. De nieuwe uitbreidingen kunnen weer nieuwe Pokémon aantrekken.

Ga voor meer informatie over Pokémon Café Mix naar Pokemon.nl/cafemix.

Pokémon GO

Samen met Niantic heeft The Pokémon Company aangekondigd dat mega-geëvolueerde Pokémon hun opwachting zullen maken in de echte wereld van Pokémon GO. Fans kunnen bovendien uitkijken naar een nieuwe vorm van mega-evolutie die gebruikmaakt van de unieke gameplay van Pokémon GO.

De app kan gedownload worden in de App Store of via Google Play.

Pokémon Smile

Pokémon Smile is de volgende nieuwe app in het appaanbod van Pokémon voor jonge kinderen. In deze app wordt de wereld van Pokémon ingezet voor het dagelijkse tandenpoetsen. De app is een unieke nieuwe mobiele spelbeleving voor het merk Pokémon die van tandenpoetsen een leuke bezigheid maakt en kinderen stimuleert om goede poetsgewoonten te ontwikkelen. Pokémon Smile kan vanaf vandaag gratis gedownload worden in de App Store en via Google Play.

Pokémon Smile maakt gebruik van de camera van een mobiel apparaat om het tandenpoetsen van de speler te volgen. Als spelers hun tanden goed poetsen, kunnen ze gaatjes veroorzakende bacteriën uit het spel verslaan en vervolgens Pokémon vangen. Het spel begeleidt de gebruiker van begin tot eind bij het tandenpoetsen. Dit betekent dat tijdens het spel alle delen van het gebit gepoetst kunnen worden.

Ouders kunnen maximaal driemaal per dag op gezette tijden via Pokémon Smile een bericht ontvangen dat hun aan het tandenpoetsen van hun kind(eren) herinnert. Daarnaast kunnen ze op basis van de uiteenlopende behoeften van kinderen van verschillende leeftijden de duur van de poetsbeurt instellen op minimaal één minuut en maximaal drie minuten. De app zit vol elementen die spelers stimuleren het spel te blijven spelen, zodat ze van tandenpoetsen geleidelijk aan een goede gewoonte maken. Spelers willen het spel steeds weer spelen om de meer dan honderd Pokémon-soorten in Pokémon Smile te vangen en hun Pokédex in de app compleet te maken. Ze kunnen in de app bovendien geinige en coole hoofddeksels verzamelen die ze virtueel tijdens het tandenpoetsen kunnen dragen.

De app kan gedownload worden in de App Store of via Google Play.

Ook interessant
Fall Guys: Ultimate Knockout lanceert seizoen 3 op 15 december
NL / EN