[FEATURE] Post E3 Event Nintendo Benelux

Bij zijn is meemaken. Rianne als Zelda-fan wilde natuurlijk heel graag mee. Maar ik, Tessa, als gamer in de maak, kon een tripje naar Nintendo ook niet weerstaan. We waren helemaal klaar om demo’s te gaan spelen van Nintendo games die aangekondigd waren op de E3, dus we keken we uit naar dit tripje. Na een hoop over en weer ge-app spraken we af op Utrecht Centraal om vanaf daar samen door te gaan naar Nieuwegein. Het was een prachtige middag, en daarom hier onze indrukken van het Post E3 Event van Nintendo Benelux. 

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=3sQa7shUIMY” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

chibierobo

Binnenkomst

Zoals wij nou eenmaal zijn liepen we naar binnen en kozen in de lift Nintendo. Maar dat was niet helemaal de bedoeling. Als we ietsiepietsie beter opgelet hadden, hadden we gezien dat we beneden direct rechtsaf moesten. Daar stond een vriendelijke jonge dame al op ons te wachten. Even een gezellig babbeltje. Mogen we foto’s maken? Ja, natuurlijk. Wel met handen erbij of gezichten erbij. Nou dikke prima dachten wij. We liepen door om te kijken wat ons allemaal te wachten stond. Wat natuurlijk direct op viel waren de reuze-muffins die op de tafels stonden. Een fikse tafel met blikjes fris en flesjes water. Mooi, hoeven we ook niet uit te drogen of te verhongeren. NICEEEEE, een kastje met  allemaal verschillende amiibo’s. Die zouden we natuurlijk wel mee naar huis willen nemen. Maar helaas, dat feestje gaan natuurlijk niet door.  Oké, nu het boeiender gedeelte, en waar we eigenlijk voor kwamen natuurlijk: de games. Er viel genoeg te gamen. Even onze tactiek doornemen: we beginnen hier links bij het eerste spel en gaan met de klok mee.

Er waren aardig wat mensen. Maar het was gelukkig niet te druk. Er was continu wel een console vrij. Alleen hadden we op de een of andere manier meer dames verwacht. Het tegendeel was waar. Zeker 80% was man. Inclusief charmante mannen met sokken in sandalen, pispot kapsels en de nerdie gamers. Ach, we don’t care. Wij zijn hier en ’t wordt awesome!

mario en luigie paper

De games

De games die we konden spelen waren:

  • Y0-Kai Watch (3DS)
  • Mario & Luigi: Paper Jam Bros (3DS)
  • Chibi-Robo Zip Lash
  • The Legend of Zelda: Tri Force Heroes (3DS)
  • Metroid Prime: Federation Force (3DS)
  • Mario Tennis: Ultra Smash (Wii U)
  • Super Mario Maker (Wii U)
  • Star Fox Zero (Wii U)
  • Skylanders SuperChargers (Wii U)

Het waren demo’s, en persoonlijk vond ik ze lang genoeg om een prima indruk te krijgen. Sommige games kon je zelfs met meerdere samen of tegen elkaar te spelen. Zo hadden we bij The Legend of Zelda: Tri Force Heroes een Belg die met ons mee wilde spelen. Dikke prima en gelukkig waren we alle drie niet op ons best. Metroid Prime: Federation Force speelden we met z’n tweeën… en als een soort wonder heb ik Rianne ingemaakt. Ja oké, ik had geen idee wat ik deed, maar ik won. En dat telt.

mario tennis

Service

De service was op zich dikke prima. Voldoende drinken en muffins aanwezig. Maar op een goed moment werd onze droom werkelijkheid. Daar kwamen de bitterballen en kaashapjes. Niet veel later kwamen er ook nog loempia’s voorbij. Jumjumjummieeeee! Ook al kostte de parkeergarage maar liefst één hele euro per uur, we kregen netjes een uitrij-kaart. Erg netjes, al was ik ook geen stampij gaan maken als ik dit zelf had moeten betalen. Wat we wel ontzettend misten en bijzonder jammer vonden was dat bij de games ingehuurde mensen stonden. Het was leuker geweest als er mensen van Nintendo zelf hadden gestaan. Dan hadden we meer kunnen socializen en niet het standaard verhaaltje aan hoeven horen dat tegen iedereen zo goed als het zelfde verteld werd. We hadden dan ook verwacht hier meer te kunnen socializen maar helaas. De paar dames van Nintendo die aanwezig waren, waren natuurlijk druk met iedereen een praatje te maken. De jongedame die ons ontving kwam nog even bij ons zitten toen we wat zaten te drinken. Maar dat ging meer over de games die we al gespeeld hadden en wat we er van vonden.

metroid

De bezoekers

De bezoekers waren er, naar mijn idee, vooral om de games te testen. Er werden onderling niet bepaald praatjes gemaakt. Sommige lieten degene die zat te spelen amper opstaan om zo snel mogelijk zijn/haar plek in te nemen. Misschien zijn wij gewoon veel socialer aangelegd, maar je bent er allemaal met de zelfde voorliefde. Games, gamen en/of Nintendo. Ik heb dus geen idee wie er zoal waren: hebben ze ook een awesome gamingplatform, of zijn ze gewoon nieuwsgierige gamers? En de grootste tegenvaller was natuurlijk het gebrek aan sexy guys. Oké er zijn een hoop gamenerds die niet zwaar aantrekkelijk zijn ofzo, maar er zijn toch zeker ook wel knappe mannen die gamen? En de heren die bij de games stonden, ze waren tenslotte ingehuurd, hadden ook wat beter uitgezocht kunnen worden. Maar helaas voor ons moesten we onze aandacht volledig op de games storten, al hadden we graag nog een lekker hapje voorbij zien wandelen. Ja, ja, we kwamen voor de games. I know. Ik zal ophouden met huilen.
starfox

Vertrek

Toen we aanstalten maakten om te vertrekken kwam er iemand direct naar ons toegesneld. Want bij z’n awesome middag hoort natuurlijk een goodiebag. We kregen ieder een mooie rode enveloppe. Wat zou er in zitten? Ja dat wilden we erg graag weten. Zo bescheiden als we zijn hebben we niet direct de enveloppe aan flarden gescheurd. We hebben braaf gewacht tot we in de auto zaten. Eenmaal in de auto konden we niet langer wachten. En wat vonden we? Nintendo stickers, een pen en mini USB-stick. Het was een super geslaagde middag en we gingen helemaal gelukkig weer op weg naar huis.

IMG_1129

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x