Diablo 3 – Patch 2.4.0 | PREVIEW

Een tijdje geleden hebben jullie een artikel kunnen lezen over alle coole veranderingen en updates van Diablo Patch 2.3.0. Nu gaan jullie te weten komen wat er binnenkort allemaal weer gaat veranderen in patch 2.4.0.

Blizzard Entertainment heeft tijdens BlizzCon bekend gemaakt wat we allemaal kunnen  verwachten in patch 2.4.0.

Locaties
Nieuw in de patch is Greyhollow Island, een locatie waar je heen kunt gaan via adventure mode. Greyhollow is, zoals de naam al een beetje verklapt, een grijs uitziend bos waar wilde beesten en bovennatuurlijke wezens de boel op stelten zetten. Maar naast Greyhollow komt er nog een tweede locatie, The Eternal Woods, dat vlakbij het patch 2.3.0 geïntroduceerde Ruins of Sescheron ligt. Ook worden de Royal Quarters toegevoegd, een nieuw deel van Leoric’s Manor.

D3Blizzcon15_EternalWoods_TFu_00

Set Items en Set Dungeons
Zoals elke patch gaat er in deze patch ook weer iets veranderen aan de set items. In patch 2.4.0 gaan onder andere Thorns of the Invoker en Shadow’s Mantle aangepast worden, en de patch maakt Inn’s Mantra en Firebird’s Finery sterker. Een aantal juwelen worden ook aangepast en de Crusader krijgt een nieuwe tweedelige set die een strijdvlegel en schild bevat.

Wiz_FirebirdArmor_TFu_00

Maar naast deze veranderingen komen er ook nieuwe dingen als het gaat om set items. In de nieuwe patch worden “Set Dungeons” geïntroduceerd, een speciale dungeon die je kunt spelen zodra je een zesdelige set compleet hebt. Deze speciale dungeon is niet random gegenereerd, ze bieden een uitdaging voor hetgeen bij de set past.

Empowered Rifts
Zoals vele Diablo 3 spelers nu wel weten: gold is geen drol waard. Sommige mensen hebben 100 miljoen, maar er zijn ook van die diehard gamers die over 100 biljoen hebben, en ja wat moet je daarmee? In patch 2.4.0 komen er Empowered Rifts; dit zijn speciale greater rifts. Hierin zet je namelijk naast je standaard greater rift key ook nog eens een zooi geld in, wat op lvl 1 maar 150k gaat kosten, maar op lvl 75 meer dan 500 miljoen. Natuurlijk krijg je er wel een extra beloning voor aan het eind van de rift: als je de Rift Guardian binnen de tijd verslaat krijg je geen drie, maar vier kansen om je Legendary Gem te upgraden. “Jippie!”, zul je denken, “nog meer Legendary Gems levelen!”, maar Blizzard heeft daar natuurlijk weer iets op bedacht. Wat? Dat lees je later.

48M3FWKIG0DS1446514617182

Legendaries, opslagplaatsen en de interface
Als eerste de legendaries waar iedereen op wacht, om meer dps of toughness uit hun character te halen. In de nieuwe patch komen er in totaal 50 nieuwe legendaries, maar ook worden sommige oude legendaries veranderd en krijgen non-bonus legendaries ook een leuke bonus.

MantleOfChanneling_Monk_TFu_png_jpgcopy

Omdat er natuurlijk dan meer opslag nodig is en omdat iedereen loopt te klagen dat hun kisten overlopen van alle legendaries geeft Blizzard ons de mogelijkheid om onze stashcapaciteit te verdubbelen… Inderdaad, niet vijf pages om je junk in te gooien, maar tien! Hoe je dat moet doen is iets anders. In Patch 2.3.0 heeft Blizzard Season Journey geïntroduceerd; in patch 2.4.0 kan je door middel van je Season Journey waar er vijf van zijn, een page verdienen per journey die je in een season af maakt. Sommige mensen zullen aan het einde van een season misschien zeven pages hebben en de echte diehards gaan voor de maximum van tien pages. Zo wordt het voor ons een stuk gemakkelijker om junk in weg te proppen.

De buffbar krijgt ook een “Buff”: alle buffs die je bijvoorbeeld krijgt door de monk met Inna’s worden nu allemaal netjes in een buff holder gezet. Dus in plaats van vier verschillende buffs zie je nu één buff holder, waardoor je, als je met je muis erop gaat staan, precies kan zien welke buffs je hebt. Ook de buffs van een Barbarian bijvoorbeeld komen daar netjes te staan.

Seasons
In de volgende seasons zullen er geen exclusieve legendaries meer zijn. In plaats daarvan krijgen de spelers via Season Journey een Haedrig’s Gift, een complete set voor een van de classes. Welke set je krijgt is afhankelijk van wat er in dat season aangeboden wordt.

Een van de anderen veranderingen binnen season is Season Rebirth. Dit houdt eigenlijk in dat je een level 70 character naar lvl 1 terug kan zetten en dan vervolgens in de nieuwe season weer verder kan spelen. Dit hebben ze gedaan omdat de speler dan alle stats van hun character mee kunnen nemen naar de volgende season. Denk bijvoorbeeld aan de uren die ze er op gespeeld hebben, elite kills, gold earned etc. etc.

De pc-versie van Diablo 3 krijgt met patch 2.4.0 ook een feature die al enige tijd beschikbaar is op de console: Action Combat. Op de pc krijg je al enige tijd bonussen voor een bepaalde hoeveelheid kills of het slopen van spullen, maar die worden met Action Combat wat anders. De Massacre-bonus geeft je voortaan tijdelijk meer ervaringspunten, de Destruction-bonus levert je tijdelijk meer snelheid op en de nieuwe Trap Mastery-bonus – waar je omgevingsvalstrikken voor moet inzetten – verdubbelt je resource generation.

PDDG162JG28F1446514616735

726UHXMVAJM11446514617128

L15VPQYTB9801446514618840

Patch 2.40 zal net als vorige patches eerst op de pc getest worden in PTR voor hij officieel zal lanceren. De datum waarop de PTR live zal gaan is niet zeker, maar we verwachten hem aankomende week te zien.

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=NWa41eJjr0c” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”18″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Ook interessant
Zombie Onslaugt in Black Ops Cold War alleen exclusief te spelen op PlayStation-consoles
NL / EN