Capcom heeft aangekondigd dat Resident Evil 7, welke eerder verscheen voor de PC, PS4 en Xbox One, ook voor de Nintendo Switch verschijnt.

Deze week kunnen de Japanners al aan de slag met de game, maar het spel zal speelbaar zijn in de vorm van een “cloud version”. Er komt dus geen retailversie en ook geen traditionele digitale versie. Resident Evil 7 zal dus al streamend naar je Switch gestuurd worden. Capcom deed dit truukje ook al met de 3DS-versie van Dragon Quest X.

Het niet eens zo onlogisch dat Resident Evil 7 op deze manier naar de Switch wordt gebracht. Op technisch vlak heeft de Switch te weinig power om de game op zichzelf te draaien, maar vanuit de cloud werken heeft het voordeel dat de game elders (vermoedelijk op een krachte PC) kan worden gedraaid terwijl het beeld wordt doorgestuurd naar de Switch.

Resident Evil 7 zal voor 20 euro gespeeld kunnen worden op de Nintendo Switch, maar je krijgt uiteindelijk 180 dagen toegang tot de game. Wanneer dit principe in Nederland gaat verschijnen is nog onbekend…