Retro gamemuziek

Gamemuziek die je terugbrengt naar vroeger | RETRO

Vorige week schreef Stephan over Doom in Retro Wednesday, omdat de nieuwe Doom volgende maand uitkomt. Hij plaatste daarbij een deel van de soundtrack en BAM! Ik was geïnspireerd voor een nieuwe Retro Wednesday. Muziek speelt (althans voor mij) een belangrijke rol in spellen. Het geeft sfeer aan een level of loading screen, maar nog fijner: als ik zo’n liedje na lange tijd weer hoor krijg ik ontzettend nostalgische gevoelens. Heel graag deel ik dan ook met jullie de soundtracks van games die mij het meest zijn bijgebleven.

Liedjes zijn in willekeurige volgorde ‘cause I love ‘em all. En ohja: ik speelde vroeger natuurlijk niet ALLE spelletjes die beschikbaar waren. Bovendien heb ik het lijstje bewust beschaafd gehouden. Veel liefhebbers zullen dan ook titels missen in deze lijst. Schroom niet om zelf je met JOUW favorieten te komen! Ik ben benieuwd!

Pokemon Red/Blue

Uuuuuuren zat ik op mijn kamertje met mijn Gameboy op schoot Pokemon te spelen. Ik heb stiekem ook best veel zin in Pokemon Go, ben heel benieuwd!

Tomb Raider

https://www.youtube.com/watch?v=9gZrnEARFeA

Ik heb al een hele Retro Wednesday gewijd aan Tomb Raider, dus als je net zo’n fan van de gamereeks bent als ik, check it out! Zelf was ik zo’n fan van het spel dat ik in de brugklas een website ontwierp over Tomb Raider (die paste nog op 7 floppies) en de theme song leerde spelen op mijn keyboard. Once a nerd, always a nerd.

Donkey Kong Country

Ok, ik mocht van mijn ouders helaas geen spelcomputers (behalve de Gameboy die ik kreeg van mijn neef), maar als we bij vriendjes waren of bij familie was het altijd een feest… Zij hadden WEL spelcomputers. Goddammit. Donkey Kong Country was altijd vaste prik.

Super Mario Bros

Dat geldt ook voor Mario. Dit kon ik uren spelen als ik bij familie was! En het is Super Mario Bros. Hoef hier niet lang over te praten, me dunkt.

Lemmings

Ooooh, wat konden die ventjes friggin’ irritant zijn en tegelijkertijd verslavend. Zelfde geldt voor ’t liedje J.

Wolfenstein

Ook hier heb ik al aandacht aan geschonken in de Retro Wednesdays (geschiedenis van de FPS), maar de theme song verdient zijn eigen vermelding!

Myst

Zo lastig als het spel was, zo mysterieus was ook de theme song. Het liet mij in ieder geval niet meer los.

Lion King

https://www.youtube.com/watch?v=VmTJ2j6B6Bc&nohtml5=False

Soms bleef ik gewoon op het eerste scherm hangen om het liedje te luisteren. ‘Cause why not, right? Het was zo’n leuke combinatie van de filmmuziek!

Tetris

Wie kan dit niet dromen? Zelfs mensen die het niet speelden kennen dit liedje…

Knights and Merchants

Misschien net wat minder bekend, maar voor mij niet minder leuk voor deze lijst. Juist de hoeveelheid aan liedjes van dit spelletje maakte het voor mij zo leuk… en ik kan ze nog allemaal meeneuriën.

Welke liedjes zijn jou het meest bijgebleven?

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerard Boon
7 jaren geleden

Final Fantasy X met Back to Zanarkand, de Royal Capital Rabanastre-City van Final Fantasy XII en het hypnotische muziek in het gebied the Sandsea, waar je uren aan het rond slenteren bent zonder verdwaald proberen te raken in diezelfde Final Fantasy game. Ook Shadow of the Colossus had niet in dit lijstje mogen ontbreken! O:)

0
0
Rowdy Oomen
7 jaren geleden

Megaman 2 theme, Megaman X theme, Double Dragon theme zijn allemaal klassiekertjes! 😀

0
0
Stephan Stuij
7 jaren geleden

Super lijst, hoewel een goede lijst eigenlijk nooit compleet is. Zelf had ik nog Street Fighter 2, Kirby’s Adventure en Punch-Out! toegevoegd aan de suggesties van Rowdy Oomen en je zou ook nog kunnen denken aan Paperboy of Mortal Kombat.

0
0
Rowdy Oomen
7 jaren geleden

Bedoel je deze van MK? 😀
https://www.youtube.com/watch?v=EAwWPadFsOA

0
0
NL / EN
4
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x