Rockstar Games financiert Remedy Entertainment voor remake Max Payne 1 & 2

De remake van Max Payne 1 & 2 is zijn volgende ontwikkelingsfase ingegaan en wordt naast andere Remedy Entertainment-projecten.

Remedy Entertainment heeft zijn financiële rapport voor het jaar 2023 vrijgegeven en hoewel de studio toegeeft dat het een “uitdagend jaar” was, was het succes van Alan Wake 2 voldoende om Remedy’s volgende golf van releases voor succesvolle franchises voort te stuwen. Van Alan Wake 2 zijn eind 2023 meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de snelst verkopende game in de geschiedenis van het bedrijf is. Naast het financiële succes kreeg Alan Wake 2 lovende kritieken vanwege zijn verhaal en ontving het meerdere onderscheidingen van de industrie.

Natuurlijk heeft Remedy meer franchises dan Alan Wake. Van die franchises speelt de remake van Max Payne 1 & 2 misschien wel een grote rol voor de toekomst van het bedrijf. Hoewel het al een tijdje stil is geweest , is er groot nieuws over de game opgedoken.

Remedy Entertainment zegt dat de remake van Max Payne een vergelijkbaar budget zal hebben als Alan Wake 2, waarvan de ontwikkeling door analisten geschat wordt op ongeveer $75 miljoen. Rockstar Games heeft daarbij aangegeven dat zij als geldschieter voor de remake zullen dienen.

Het bedrijf bevestigde dit in zijn financiële rapport voor 2023. Remedy bevestigde ook dat de remake de verhalen van Max Payne 1 en 2 samenvoegt op de officiële pagina voor het project. Gezien de reikwijdte van de twee actiespellen in noir-stijl was een groter budget waarschijnlijk onvermijdelijk. 

Er is nog geen releasedatum vrijgegeven voor de remake van Max Payne. De game zal naar verwachting verschijnen op PlayStation 5, Xbox Series X | S en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x