Rockstar is het niet eens met de BBC

Zoals jullie allemaal weten (of niet) is de BBC bezig met een film over de ontwikkeling van de GTA-serie. Rockstar Games wordt daar op geen enkele manier bij betrokken en trekt nu aan de bel.

Even een quick recap voor als je het gemist hebt: de BBC is bezig met een tv-film genaamd Game Changer, die gaat over het begin van Grand Theft Auto en alle problemen die het met zich mee heeft gebracht. Zeker in het begin was er veel controverse rondom de game en het zou te geweldadig zijn. De hoofdrol zou overigens gespeeld worden door Daniel Radcliffe, de enige echte Jan-Peter Balkenende Harry Potter.

Nu blijkt dat Rockstar geen enkele toesteming gegeven heeft voor de film en daarom heeft Take-Two Interactive, in naam van Rockstar Games, een aanklacht ingediend wegens merkinbreuk. Hier het officiele statement van Rockstar:

 

Our goal is to ensure that our trademarks are not misused in the BBC’s pursuit of an unofficial depiction of purported events related to Rockstar Games. We have attempted multiple times to resolve this matter with the BBC without any meaningful resolution. It is our obligation to protect our intellectual property and unfortunately in this case litigation was necessary.

 

Wat denken jullie? Gaat de film nog uitkomen of wordt dit (na het hele gebeuren rondom Jeremy Clarkson) opnieuw een domper voor de BBC?

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x