Holy F*ck! nieuwsitems gaan over games die misschien niet nieuwswaardig zijn, maar die juist zo grappig, apart of schokkend zijn dat wij deze toch graag met jullie willen delen.

De Nintendo Entertainment System, ofwel de NES, was voor zijn tijd een krachtige console. Wie heeft er niet opgespeeld in zijn jeugd? Nu is er een knappe kop die al deze games een nieuw leven in kan blazen door een fantastische nieuwe web-based emulator.

De emulator heet 3DNES en werkt alleen in de Firefox browser. Een handjevol games zijn er mee getest, en blijkbaar zal niet elke game goed gebruik maken van de 3D effecten van de emulator. Desalniettemin is het wel een sterk staaltje programmeerwerk, waar Nintendo zelf iets van kan leren.

De Vietnamese ontwikkelaar, Trần Vũ Trúc, heeft het voor elkaar gekregen om deze software binnen een maand te ontwikkelen. Via zijn YouTube kanaal, genaamd Geod Studio, kun je zijn werk zien. Je kunt het een en ander alvast testen via de website 3DNes.com.

Ondanks dat dit knappe werk binnen een maandje is gefikst, mankeert er nog wel het een en ander aan de emulator. Zo kan het nogal eens zijn dat Firefox vastloopt tijdens het process. Trần Vũ blijft aan het project werken om het zo goed mogelijk te krijgen. Tevens is hij bezig met een downloadbare Windows versie en kijkt hij ook naar de mogelijkheden om SNES games zodoende te emuleren.
Het is ongelooflijk om bijvoorbeeld klassieke games als Megaman 2 en Castlevania te zien in 3D. Wij houden dit project voor je in de gaten! Tot die tijd kun je onderstaande video blijven checken voor een indrukwekkende impressie.

7 reacties

Laat een antwoord achter