StarGamers Awards 2020: De uitslag

Onlangs hadden we een poll op StarGamers waarin wij jouw vroegen wat jij de beste game van 2020 vond. We werden overweldigd door de grote belangstelling, want bijna 4.200 mensen hebben hun stem uitgebracht.

Midden december hebben wij een aantal games geselecteerd waaruit je kon kiezen, en doormiddel van een poll kon jij je stem uitbrengen. Wij hebben de vijf meest gekozen games voor je op een rijtje gezet. Het werd nog wel even spannend welke game werkelijk “Game of the Year” zou worden, want het scheelde maar zeven stemmen.

Welke game is “StarGamers – Game of the Year” geworden? Je leest het hieronder:

5. Animal Crossing: New Horizons (Switch)

Na 8 jaar wachten konden we eindelijk beginnen aan een nieuw Animal Crossing avontuur. Stap in het vliegtuig van Dodo Airlines en begin een nieuw leven op een onbewoond eiland. Samen met Tom Nook, Timmy en Tommy en twee andere eiland bewoners begin je op dit leeg onbewoond eiland. Door te vissen, vrienden te maken, materialen te verzamelen en insecten te vangen baan jij je een weg naar een vijf sterren eiland. Animal Crossing: New Horizons is ontzettend geschikt voor creatieve gamers, maar is door zijn opzet toegankelijk voor iedereen. De game ziet er schattig uit en bevat oneindig veel uren aan leuke gameplay.

4. Cyberpunk 2077 (multiplatform)

Het opvolgen van de hooggeprezen The Witcher 3 is niet eenvoudig, en dat heeft CD Project Red wel geweten de afgelopen tijd met de release van Cyberpunk 2077. De verwachtingen rondom de game was torenhoog en na de nodige uitstel is de game dan uitgekomen. 

Cyberpunk 2077 is een degelijke game, maar het had een ongelooflijke game kunnen zijn die een generatie had kunnen definiëren. In plaats daarvan is de game slachtoffer geworden van zijn eigen ambities en dit merk vooral aan de technische staat van de game. Mocht je Cyberpunk 2077 nu kopen zal je ongetwijfeld veel plezier beleven aan de game want de gameplay is erg diep en de verhalen zijn erg sterk. Zie het maar als een ruwe diamant, welke in de aankomende maanden nog aardig bijgeslepen zal worden voordat het werkelijk zijn potentie bereikt.

3. Assassin’s Creed Valhalla (multiplatform)

Het is het jaar 873. Het tijdperk waarin Vikingen de dienst uit maken en met veel geweld en herrie steden en dorpen plunderen. Onderverdeeld in verschillende clans die elkaar het leven zuur proberen te maken of samen een alliantie starten om machtiger te worden. In Valhalla speel je als Eivor de (zoon/dochter) van een Viking krijger van de Ravenclan.

Assassin’s Creed Valhalla is een zeer geslaagde game geworden. Hoewel het dezelfde truukjes gebruikt als voorgaande delen, voelt het op de een of andere manier verfrissend genoeg aan om boeiend te blijven. De setting, de wereld en de characters zitten gewoon allemaal erg goed in elkaar. Hoewel het hele ‘sluipmoordenaar’ gevoel verdwenen is in deze game, zorgt de setting er voor dat de Assassin’s Creed franchise een hele nieuwe garde aan fans zal krijgen.

2. Ghost of Tsushima (PlayStation 4)

Met Ghost of Tsushima sloeg ontwikkelaar Sucker Punch een andere richting op dan je normaal van ze gewend bent. Waar ze voorheen met superhero games en een wasbeertje kwamen, komen ze nu met een wat serieuzere setting, namelijk Japan in het jaar 1274. In dit jaar vond de invasie van de Mongolen op het eiland van Tsushima plaats. Het is aan jou, Jin Sakai, en je Samoerai broeders om het land te redden. Na een verpletterende nederlaag te hebben geleden wordt je oom gevangen genomen en weet jij te ontsnappen. Als laatst overlevende Samoerai heb je de taak op je genomen om het eiland te bevrijden uit de klauwen van de Mongolen.

Met Ghost of Tsushima wist Sucker Punch dit jaar een sterke game af te leveren. De setting was fenomenaal goed uitgewerkt en een open wereld game in het oude Japan is iets waar veel gamers lang op hebben zitten wachten. De combat is uitdagend en uitgebreid genoeg zodat het niet snel begint te vervelen. Met kleine trucjes weet de studio je aandacht bij de game te houden, in plaats van bij de mechanics van de game, iets wat het open wereld genre al een hele lange tijd nodig had.

1. The Last of Us Part II (PlayStation 4)

The Last of Us vertelde een eenvoudig verhaal over overleven, liefde en hoop welke ontzettend diep was uitgewerkt. Het overkoepelende verhaal van The Last of Us Part II is wellicht nog eenvoudiger alleen is er heel weinig liefde, geen hoop en voornamelijk een grote berg haat. Hoop was de belangrijkste motivatie in het originele spel, maar door dat de focus nu meer op haat en geweld wordt gelegd zuigt het verhaal je helemaal op.

Het is vijf jaar geleden na de gebeurtenissen uit het origineel, en hoofdpersonages Ellie en Joel hebben een nieuw leven gesmeed in de schilderachtige bergen van Jackson, Wyoming. Relaties en routines zijn gevormd en Ellie heeft ondertussen meer vertrouwen gekregen in zichzelf. Maar redenen, die je zelf zult ontdekken, zorgen ervoor dat de twee uit elkaar gedreven worden. Een leegte waarvan ze allebei bang waren wordt werkelijkheid. Vanaf hier wordt hun relatie op een aantal fascinerende manieren geanalyseerd, banden waarvan we ooit dachten dat ze heilig waren, worden uit elkaar gescheurd. De game kent een prachtig geschreven script die je op het puntje van je stoel zal houden.  

The Last of Us Part II is een ervaring die ongekend is. Het brengt diverse gevoelige zaken bij elkaar in een videogame, en niet iedereen zal hier voor geschikt zijn om te ervaren vanwege het hoge gehalte geweld die de game kent. Het verhaal komt misschien niet zo snel op gang als zijn voorganger, maar weet uiteindelijk wel te imponeren en zal je zeker 30-uur bezig houden. Terwijl de aftiteling rolde, voelde ik me hol, hopeloos en ontroerd door de emotionele rollercoaster die ik heb mogen ervaren. Het valt niet te ontkennen dat The Last of Us Part II een bijzondere ervaring is wat versterkt wordt door zijn graphics, sfeer en gameplay. Het is gewoon een game die ronduit verbazingwekkend te noemen is.

The Aftermath

Dit waren volgens onze bezoekers de beste vijf games van het afgelopen jaar. Helaas vielen onder andere Demon’s Souls (PS5) en Ori and the Will of the Wisps (multiplatform) net buiten de boot. Vooralsnog zijn alle genomineerde games ontzettend tof om te spelen en zijn het allemaal goede aanraders mocht je deze nog niet gespeeld hebben.

Wij zijn benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen, met aangekondigde games als Halo Infinite, God of War: Ragnarok, Far Cry 6, Horizon: Forbidden West en nog vele andere verwachten wij dat ook 2021 zeker niet gaat tegenvallen.

Benieuwd wat de totaaluitslag was van de Awards? De resultaten kun je hieronder bekijken:

Stem op de beste game van 2020
 • The Last of Us Part II (PS4) 9%, 384
  384 9%
  384 - 9% van alle stemmen
 • Ghost of Tsushima (PS4) 9%, 377
  377 9%
  377 - 9% van alle stemmen
 • Assassin's Creed Valhalla (multi) 9%, 375
  375 9%
  375 - 9% van alle stemmen
 • Cyberpunk 2077 (multi) 9%, 362
  362 9%
  362 - 9% van alle stemmen
 • Animal Crossing: New Horizons (Switch) 8%, 332
  332 8%
  332 - 8% van alle stemmen
 • Demon's Souls (PS5) 8%, 330
  330 8%
  330 - 8% van alle stemmen
 • Ori and the Will of the Wisps (Xbox) 8%, 317
  317 8%
  317 - 8% van alle stemmen
 • Immortals: Fenyx Rising (multi) 7%, 309
  309 7%
  309 - 7% van alle stemmen
 • Spider-Man: Miles Morales (PS5) 7%, 304
  304 7%
  304 - 7% van alle stemmen
 • Super Mario 3D All-Stars 7%, 304
  304 7%
  304 - 7% van alle stemmen
 • DOOM Eternal (multi) 7%, 284
  284 7%
  284 - 7% van alle stemmen
 • Call of Duty: Black Ops Cold War (multi) 7%, 283
  283 7%
  283 - 7% van alle stemmen
 • Mafia: Definitive Edition (multi) 6%, 233
  233 6%
  233 - 6% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 4194
11 december 2020 - 30 december 2020
Stemmen is niet meer mogelijk

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x