Tekken 7 – Season Pass 4 | DLC

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat ik voor het laatst Tekken 7 heb gespeeld. Onlangs heeft de game een nieuwe update gekregen waarin het vierde seizoen werd gelanceerd van de game. Laten we eens kijken of het de moeite waard is om de game opnieuw een keer aan te slingeren.

In deze tijd van gaming zijn we wel gewend aan post-launch content waarvoor we moeten betalen. Season Passes zijn dan ook zeker niets nieuws meer, en gamers hoor je ook niet meer klagen als zij een klein bedrag moeten neerleggen voor nieuwe content in hun favoriete game.

Met het vierde seizoen van Tekken 7 wordt er een nieuwe personage aan het rooster van fighters toevoegen, genaamd Kunimitsu. Dit is een een vrouwelijke ninja met een Kitsuni (vos) masker op, welke snelle en dodelijke moves tot haar beschikking heeft. Deze dame blijkt de dochter te zijn van de oorspronkelijke Kunimitsu uit Tekken 2, maar helaas is er geen content voor haar toegevoegd in de story mode van de game. Dit is wat mij betreft wel een gemiste kans, want vanwege haar verleden kon dit best een interessante toevoeging geweest zijn aan het verhaal van de game. Hoe dan ook, Kutsuni speelt ontzettend vlot weg en dit komt door haar behendigheid en snelle moves. Doordat ze zo snel is, zijn haar aanvallen niet heel erg krachtig, maar als ze haar fighter’s stance verandert door met haar rug naar de tegenstander te staan kan ze wel een paar harde klappen uitdelen. Uit de verschillende matches die ik met haar speelde voelde ik al meteen dat het een nieuwe favoriet kan worden van velen.

Land van de rijzende zon

Met de nieuwe content update krijgen we ook een nieuwe stage waarin we kunnen vechten, en deze ziet er overigens prachtig uit. Het haalt duidelijk zijn inspiratie uit het land van de rijzende zon. Zo zie je in de verte de berg Fuji liggen en her en der staan mooie tori’s, oftewel die rode bogen, in het landschap te pronken. Wat mij betreft is dit één van de mooiste stages in de game.

Voor de nieuwe customization opties wordt ik dan weer niet zo enthousiast, want ondanks dat ze best tof zijn voegt het naar mijn mening weinig toe aan de ervaring zelf. Ik ben er wel van overtuigd dat er gamers zijn die hier wel om staan te springen, om Pac-Man of één van de spookjes te zien rondzweven tijdens je gevechten. Het haalt het realisitsche aspect van de game een beetje omlaag en hoewel er een aantal dingen best leuk gedaan zijn, is het naar mijn mening wel een beetje een overbodig toevoeging.

Verbeteringen

Naast de toevoegingen kent het vierde seizoen ook nog een aantal aanpassingen die de gameplay moeten verbeteren. Deze verbeteringen zijn tevens ook voor diegene die de Season Pass niet hebben gekocht. Zo kent de game een aantal nieuwe moves waardoor de balans tussen de verschillende vechters beter is geworden. Ook heeft de user interface een kleine facelift gekregen en kent de game ook een nieuwe rank, namelijk “Tekken God Omega” welke laat zien dat je wel heel goed bent in de game. Daarnaast zal er in dit nieuwe seizoen binnenkort nog een nieuw personage en een stage aan de game toegevoegd worden, wat de prijs van deze betaalde DLC rechtvaardigd.

Conclusie

Tekken 7 Season 4 zal op het eerste oog een prijzige DLC zijn, je krijgt namelijk één nieuw personage en een prachtige nieuwe stage waarin je kunt vechten voor 15 euro. Binnenkort krijg je met dit nieuwe seizoen nog een nieuw personage en stage, wat ervoor zorgt dat de prijs klopt met de content die je krijgt. Door een aantal nieuwe toevoegingen is Tekken 7 nog steeds een heerlijke game om te spelen, en voor diegene die de game een warm hart toedragen is deze dan ook zeker de moeite waard.

Tekken 7 – Season Pass 4 | DLC
HOT!
Degelijke content voor de prijs
Kunimitsu is een heerlijk nieuw personage
Japanse stage is oogstrelend mooi
NOT!
Customization opties zijn wel erg ver gegrepen
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x