The Last of Us: Part II Remastered aangekondigd voor PlayStation 5

Het zal velen niet ontgaan zijn afgelopen weekend, maar Sony en Naughty Dog hebben The Last of Us: Part 2 Remastered aangekondigd.

Er gingen al enige tijd geruchten over een native PlayStation 5-versie van de game en nu is het bevestigd via de PlayStation Blog.

De game draait in 4K in Fidelity Mode en 1440p upscaled naar 4K in Performance Mode. Ook is er een optie voor televisies die VRR ondersteunen om de framerate te ontgrendelen. Laadtijden zijn korter en via de DualSense-controller is haptische feedback mogelijk.

De PS5-versie bevat No Return, een roguelike survivalmodus waarin spelers verschillende personages kunnen besturen en tijdens elke run allerlei random gevechten en stealth-secties tegenkomen. Ook bevat het spel een aantal ‘Lost Levels’, oftewel een aantal secties die niet in de oorspronkelijke game zaten. Deze gebieden zijn niet afgemaakt, maar moeten een blik bieden op de vroege ontwikkelfase van de game. Commentaar van de ontwikkelaars geeft meer info over deze secties.

In The Last of Us: Part 1 zat een ontgrendelbare Speedrun Mode, en die keert terug in de remaster van het tweede deel, zodat spelers hun beste tijden kunnen neerzetten. Er zijn bonusskins te ontgrendelen voor Ellie, Abby en hun wapens. De fotomodus krijgt ook meer opties.

Er komt tevens een W.L.F-editie uit van de game. Het spel wordt dan in een steelcase geleverd, en bevat ook 47 ruilkaarten, een patch van Washington Liberation Front en vier pinnen. Deze versie komt beschikbaar via PlayStation Direct.

Diegene die The Last of Us: Part 2 al voor de PlayStation 4 hebben kunnen voor 10 euro upgraden naar de PlayStation 5-versie. Savefiles kunnen ook worden overgezet.

The Last of Us: Part 2 Remastered verschijnt op 19 januari 2024 voor PlayStation 5.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x