TimeSplitters ontwikkelaar Free Radical sluit waarschijnlijk zijn deuren

Free Radical Design is bij oudere gamers bekend als ontwikkelaar van de TimeSplitters-games. In 2021 kondigde men aan dat de studio bezig was met een nieuwe game binnen de serie. Helaas blijkt dit project van korte duur te zijn geweest.

Volgens een rapport van VGC staat Embracer Group, het moederbedrijf van Plaion, het label waaronder Free Radical Design valt, op het punt om de studio te sluiten. Er is naar verluidt aan de medewerkers meegedeeld dat de studio mogelijk wordt gesloten als gevolg van een lopende interne evaluatie, en hoewel er een kans is dat dit niet gebeurt, lijkt die kans klein, vooral omdat 15 medewerkers van Free Radical hun vertrek uit de studio op LinkedIn hebben bevestigd.

Als de studio inderdaad wordt gesloten, valt nog te bezien wat er met de TimeSplitters IP zal gebeuren. De eveneens door Embracer bezeten studio Volition werd eerder dit jaar gesloten, hoewel daarna werd bevestigd dat de eigendommen van Volition, Saints Row en Red Faction, onder andere studio’s zouden doorgaan.

Deze sluitingen maken deel uit van een lopend herstructureringsprogramma bij Embracer Group, dat eerder dit jaar werd aangekondigd, waarbij het bedrijf financiële tegenslagen ondervond na het mislukken van een deal met Savvy Group ter waarde van $2 miljard eerder in 2023. Dat herstructureringsprogramma heeft ook geleid tot ontslagen bij Tomb Raider-ontwikkelaar Crystal Dynamics, terwijl Embracer naar verluidt ook op zoek is naar kopers voor Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Entertainment.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x