DE LEUKSTE GAMES TIJDENS HALLOWEEN | FEATURE

Het is bijna 31 oktober, en op deze dag is het de bedoeling om jezelf en zoveel mogelijk mensen de stuipen op het lijf te jagen. Speciaal voor de gelegenheid hebben wij een feature voor je met de vijf meest afschuwelijke horrorgames!

Op 31 oktober verkleden kinderen zich als zieke monsters en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Daarbij roepen ze “trick or treat!”. De bewoners van de huizen geven de kinderen dan natuurlijk snoepjes. Wij gamers natuurlijk niet, want wij dompelen onszelf het liefst in gruwelijke horrorwerelden en hebben helemaal geen tijd om naar de deur te lopen! Hieronder vindt je dan ook een vijftal games waarvan wij vinden dat je deze zeker moet gaan spelen tijdens Halloween!

5. Little Nightmares II

(Xbox One / PS4 / Switch / PC)

Little Nightmares II wellicht niet de meest enge game die je kunt spelen, maar het is wel een prachtige ervaring Helaas is de game een beetje aan de korte kant en heeft het net iets te weinig replay waarde. Gelukkig krijg je wel een spannend verhaal voorgeschoteld welke je zeker niet snel zult vergeten. Het is een aangrijpende game, waarin unieke gameplay met horrorelementen de boventoon voert. Ondanks de korte gameplay, krijg je voor twintig euro wel een game welke zeker de moeite waard is dankzij de unieke momenten die je mag gaan ervaren!

4. Until Dawn

(PS4)

Ben jij een liefhebber van “goedkope” Amerikaanse teen-slasher-movies en ben je ook nog eens een gamer? Dan ben jij bij Until Dawn aan het goede adres. Dit is stiekem de voorloper van The Dark Pictures Anthology. De game kent de nodige clichés die we allemaal kennen uit de films en zet deze perfect over naar een game. Dankzij het butterfly-effect wordt dit alles nog eens lekker dynamisch in beeld gebracht. De game kent ongekend mooie graphics, een vermakelijk verhaal en innovatieve gameplay dankzij de keuzes die jouw lot bepalen. Ons advies: ren naar je plaatselijke gameshop en laat jezelf onderdompelen in de horrorwereld van Until Dawn. Vergeet trouwens niet om een luier aan te trekken, je zult ‘m nodig hebben!

3. Dying Light: The Following

(Xbox One / PS4 / PC)

Hoe goed wil je het hebben in een zombiegame? Dying Light: The Following biedt je naast de originele game nog veel meer: een groot nieuw gebied, een vette buggy, nieuwe wapens en blue prints en een aardig verhaal. Techland heeft dit alles mooi klaar gespeeld en levert een game af waar je constant wordt opgejaagd door zombies. De afwisseling tussen dag en nacht zorgen dat de game een bepaald suspense krijgt, welke gecomplimenteerd wordt wanneer je achterna gezeten wordt door de bloeddorstige Volitiles. Overdag is het rustig, maar ’s nachts wordt je opgejaagd door opgefokte zombies waardoor dit een ervaring is welke je niet mag missen. Mocht je de game nog niet hebben, dan maak je met de Dying Light: The Following een goede keuze.

2. The Evil Within 2

(Xbox One / PS4 / PC)

The Evil Within 2 is een game welke zeker niet teleurstelt. De game kent een spannende verhaallijn en een krankzinnige surrealistische wereld welke gewoon top zijn. De nieuwe aanpak van een open wereld brengt een frisse wind naar de game qua survival en actie, maar schiet op vlak van activiteiten wat te kort. Desondanks is de horror-ervaring gewoon dik in orde en als er ’s avonds een lichtje aan moet blijven tijdens het spelen van deze game, kun je wel stellen dat je onderbroekje ook dit keer niet veilig is tijdens diverse intense speelsessies van The Evil Within 2. Je bent gewaarschuwd!

1. Residen Evil 7: Biohazard

(Xbox One / PS4 / PC)

Er zijn een heleboel Resident Evil games te spelen. De afgelopen jaren hebben wij remake’s gekregen van onder andere Resident Evil 2, Resident Evil 3: Nemesis en is zelfs Resident Evil Village verschenen. Toch is en blijft Resident Evil 7 met stip onze nummer 1 en brengt het een vette horror ervaring met genoeg vernieuwingen die toch trouw blijft aan de originele formule van de franchise. De combinatie tussen de First-Person view, de horror en het overleven is geslaagd te noemen en daarbij wordt je ondergedompeld in een goed uitgewerkt verhaal met een sfeer waar je stijl van achterover slaat. Gamers met een zwak hart raad ik deze game niet aan (dat overleef je niet) en al helemaal niet met een PSVR helm op je koppie… Wij moeten wel zeggen dat geen enkel zichzelf respecterende gamer en horrorfanaat deze game mag missen. Resident Evil 7 is spanning en sensatie ten top, een game met bloederige ballen is het eindresultaat!

Tot slot…

Natuurlijk zijn er een shitload aan horrorgames welke wellicht ook in dit rijtje thuishoren. Games als Alien: Isolation, The Last of Us (PartII), >Observer_ en diverse andere griezelige indiegames zijn een aanslag op je boxershort. Hierboven is dan ook een opsomming aan onze persoonlijke ervaringen met horrorgames. Wij zijn benieuwd wat jouw top-games zijn in dit genre: Laat het weten in de comments!

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x