Het is bijna 31 oktober, en op deze dag is het de bedoeling om jezelf en zoveel mogelijk mensen de stuipen op het lijf te jagen. Speciaal voor de gelegenheid hebben wij een feature voor je met de vijf meest afschuwelijke horrorgames!

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Wij gamers natuurlijk niet, want wij dompelen onszelf het liefst in gruwelijke horrorwerelden! Hieronder vindt je dan ook een vijftal games welke je zeker moet gaan spelen op Halloween!

5. Dying Light: The Following (Xbox One / PS4 / PC)

Hoe goed wil je het hebben in een zombiegame? Dying Light: The Following biedt je naast de originele game nog veel meer: een groot nieuw gebied, een vette buggy, nieuwe wapens en blue prints en een aardig verhaal. Techland heeft dit alles mooi klaar gespeeld en levert een game af waar je constant wordt opgejaagd door zombies. De afwisseling tussen dag en nacht zorgen dat de game een bepaald suspense krijgt, welke gecomplimenteerd wordt wanneer je achterna gezeten wordt door de bloeddorstige Volitiles. Overdag is het rustig, maar ‘s nachts wordt je opgejaagd door opgefokte zombies waardoor dit een ervaring is welke je niet mag missen. Mocht je de game nog niet hebben, dan maak je met de Dying Light: The Following een goede keuze.

4. Until Dawn (PS4)

Ben jij een liefhebber van “goedkope” Amerikaanse teen-slasher-movies en ben je ook nog eens een gamer? Dan ben jij bij Until Dawn aan het goede adres. De game kent de clichés die we allemaal kennen uit de films en zet deze perfect over naar een game. Dankzij het butterfly-effect wordt dit alles nog eens lekker dynamisch in beeld gebracht. De game kent ongekend mooie graphics, een vermakelijk verhaal en innovatieve gameplay dankzij de keuzes die jouw lot bepalen. Ons advies: ren naar je plaatselijke gameshop en laat jezelf onderdompelen in de horrorwereld van Until Dawn. Vergeet trouwens niet om een luier aan te trekken, je zult ‘m nodig hebben!

3. Outlast serie (Xbox One / PS4 / PC)

Outlast 2 is onlangs fysiek uitgebracht samen met deel 1 en de Whistleblower expansion, onder de naam Outlast Trinity. Een hoop van ons bij StarGamers hebben zich door de game heen gezweten, en het was dik genieten geblazen, mits je houdt van dit soort nagelbijtende suspense.

2. The Evil Within 2 (Xbox One / PS4 / PC)

The Evil Within 2 is een game waar wij naar uitgekeken hebben, en de game stelt helemaal niet teleur. De game kent een spannende verhaallijn en een krankzinnige surrealistische wereld welke gewoon top zijn. De nieuwe aanpak van een open wereld brengt een frisse wind naar de game qua survival en actie, maar schiet op vlak van activiteiten wat te kort. Desondanks is de horror-ervaring gewoon dik in orde en als er ’s avonds een lichtje aan moet blijven tijdens het spelen van deze game, kun je wel stellen dat je onderbroekje ook dit keer niet veilig is tijdens diverse intense speelsessies van The Evil Within 2. Je bent gewaarschuwd!

1. Residen Evil 7: Biohazard (Xbox One / PS4 / PC)

Deze nieuwe Resident Evil is met stip onze nummer 1 en een vette horror ervaring met genoeg vernieuwingen die toch trouw blijft aan de originele formule van de franchise. De combinatie tussen de First-Person view, de horror en het overleven is geslaagd te noemen en daarbij wordt je ondergedompelt in een goed uitgewerkt verhaal met een sfeer waar je stijl van achterover slaat. Gamers met een zwak hart raad ik deze game niet aan (dat overleef je niet) en al helemaal niet met een PSVR helm op je koppie… Wij moeten wel zeggen dat geen enkel zichzelf respecterende gamer en horrorfanaat deze game mag missen. Resident Evil 7 is spanning en sensatie ten top, een game met bloederige ballen is het eindresultaat!

Tot slot…

Natuurlijk zijn er een shitload aan horrorgames welke wellicht ook in dit rijtje thuishoren. Games als Friday the 13th, The Last of Us, >Observer_ en diverse indiegames zijn een aanslag op je boxershort. Hierboven is dan ook een opsomming aan onze persoonlijke ervaringen met horrorgames. Wij zijn benieuwd wat jouw top is in dit genre: Laat het weten in de comments!