Het is de hoogste tijd voor Ubisoft om haar kunstje te laten zien. Er zijn grote verwachting voor Ubisoft met grote games die gepland zijn het komende jaar uit te komen: Far Cry 5, South Park: The Fractured But Whole, Assassin’s Creed en hoe verloopt de samenwerking tussen Super Mario en Rayman in Mario + Rabbids Kingdom Battle? Genoeg rede dus om Ubisoft in de gaten te houden. Lees verder om erachter te komen wat Ubisoft heeft gepland voor het aankomende jaar!

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Ubisoft lijkt de Nintendo Switch te hebben omarmt. Die liefde straalt er niet alleen vanaf bij Ubisoft en Nintendo, ook twee grote franchises willen lief en leed met elkaar delen: Super Mario en Rayman’s Rabbids. Het product hiervan heet Mario + Rabbids Kingdom Battle, waarbij de Rayman Rabbids een bezoekje brengen aan Mushroom Kingdom.

Mario en de Rabbids zullen samen moeten werken in deze turned based strategische game. De gevechten spelen een grote rol, waarbij je met je team moet schuilen achter blokken en de goomba’s koopa’s en andere vijanden uit moet schakelen. Hierbij moet je gebruik maken van combo’s met andere teamgenoten. Zo kan de ene je een duwje door de lucht geven, zodat je achter iemands dekking kan komen. De game komt op 29 augustus uit voor de Nintendo Switch.

Assassin’s Creed Origins

Assassin’s Creed is een serie die in zijn bestaan zich op disverse exotische plaatsen (en tijden) heeft afgespeeld: de Italiaanse rennaisance, de Maerikaanse en Franse revolutie en Victoriaans Londen. Voor Assassin’s Creed Origins gaan we naar het oude Egypte. We kregen een voorproefje van Egypte in de vorm van een trailer en na afloop van de persconferentie kregen we ook nog 30 minuten gameplay voorgeschoteld. Assassin’s Creed Origins komt op 27 oktober uit voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Ben je benieuwd naar de 30 minuten gameplay, kijk dan onder aan de pagina naar een video van de gehele persconferentie (de gameplay start op 2.10.17).

The Crew 2

The Crew 1 is al best een grote naam, maar deel 2 belooft daar nog een flinke schep bovenop te doen. Het asfalt is niet langer de grens, maar ook offroad, op het water en in de lucht valt te racen. Dit betekend dat je naast sportwagens ook in een helikopter, motorboot, vliegtuig of op de motor kan racen. De game komt begin 2018 uit voor de Playstation 4, Xbox One en PC. De open wereld is gebaseerd op Amerika met New York City, de Grand Canyon, de streken rondom de Mississippi rivier en de Rocky Mountains.

South Park: The Fractured But Whole

Vorig jaar was South Park: The Fractured But Whole een van de grote Ubisoft titels. The Stick of Truth was een hit en fans verlangen naar meer. Ubisoft kondigde vorig jaar nog aan dat de game afgelopen december in de winkels moet liggen, maar tot dusver wachten we nog steeds. Dat vraagt dus om een verklaring: what’s up with this shit en wat is er in dit jaar gebeurd? Antwoorden bleven ons bespaard, behalve dat de game dan op 17 oktober uitkomt, inclusief een nieuwe trailer.

Transference

Plotseling kwamen er dan nog een aantal verrassingen uit de hoge hoed van Ubisoft. Titels waar we nog niet van hadden gehoord. De eerste game die werd onthuld was “Transference”, een vage psychologische thriller/VR ervaring. SpectreVision en Ubisoft hebben de handen ineen geslagen voor dit project dat moet spelen alsof je in een film zit. De ervaring moet begin 2018 spelen zijn op VR en traditional platforms: PS VR, Oculus Rift, HTC Vive, PS4, Xbox One and PC.

Skull & Bones

Ahoy, stelletje landrotten. Tijd om een buit binnen te halen! Skulls & Bones is de volgende verrassing uit de koker van Ubisoft Singapore. In een groep van 5 tegen 5 PvP ga je de buit van je tegenstander kapen. Dit doe je door de bemanning een kopje kleiner te maken, het schip aan stukken te schieten en het schip te betreden om de buit te veroveren.

Je hebt de Indische Oceaan tot je beschiking om je gevechten met rivaliserende piraten uit te vechten. De verschillende schepen hebben verschillende functies waarmee de strijd een strategisch aangepakt moet worden.

Skull & Bones komt ergens in 2018 naar de Playstation 4, Xbox One en PC.

South Park, Phone Destroyer

Wie dacht dat The Fractured But Whole het enige was van South Park dit jaar, die heeft het mis. We krijgen daarnaast nog een game voor op je mobieltje. Zo neem je de authentieke South Park humor en onzin overal met je mee in South Park: Phone Destroyer!

Starlink, battle for Atlas

Het duurt nog een tijdje voordat we met Starlink, battle of Atlas aan de slag kunnen, maar dat weerhoudt Ubisoft niet om de game alvast te tonen.

In Starlink draait om het verkennen van het universum, de vrijheid die je hebt en het verzamelen. De functionaliteit van de Nintendo Switch controller lijkt ook volop gebruikt te worden in de game met amiibo-achtige ruimteschepen die op de controller gezet moeten worden.

De game komt pas in de herfst van 2018 uit, maar het lijkt erop dat er een prima spaceavontuur te wachten staat op de Nintendo Switch.

Steep

Steep is al een half jaartje uit en als het aan Ubisoft ligt zullen de fans voorlopig nog wat content krijgen om ze zoet te houden. Alaska en de Alpen is al een flinke dosis om te ontdekken en deze winter komt er nog wat bij. Op 5 demeber is namelijk de nieuwe uitbreiding “road tothe olympics” the downloaden.

Laat het nou aankomende winter weer tijd zijn voor de olympische winterspelen en dat ga je merken in Steep. Haal die medailles binnen in verschillende disciplines: downhill, snowboard cross, slopestyle, skicross, halfpipe, reuzeslalom, parallel reuzeslalom, super-G, big air, slalom en de ski halfpipe. Mogelijk krijgen we daarbij dan ook nieuwe pistes in Pyeochang in Zuid-Korea (waar de olympische winterspelen worden gehouden).

Far Cry 5

Far Cry is afgelopen maand groots aangekondigd met trailers, artwork en teasers. Hoe groot wordt de game? De setting is totaal weer anders en wat betekend dit voor de gameplay? We willen gameplay zien en dat kregen we?

In de nieuwste gameplay/trailer zien we dat een cult het niet goed voorheeft met Hope Country, Montana. Een rustig, vredige plek totdat de cult de plek heeft overgenomen, de toegangswegen heeft gesloten en het telefoonverkeer heeft lamgelegd.

Midden in het territorium van de cult, bevind jij je als hulpsherrif. Aan jou en je handlangers de taak om Montana te bevrijden van deze plaag. In de gameplay/trailer komt deze hulp in de gedaantes van “Grace Armstrong”, “Nick Rye” en je trouwe viervoeter “Boomer”.

Beyond Good and Evil 2

Tot slot had Ubisoft nog een grote verrassing in petto. Een game waar menig fan al bijna 15 jaar op wacht: Beyond Good and Evil 2. Het actie-avonturenespel krijgt een vervolg.

Deel 2 zal plaatsvinden voor de geboorte van Jade (hoofdpersoon van deel 1) in een multiethnische samenleving in een nabij zonnestelsel. Beyond Good en Evil 2 zal weer vol zitten met maffa personages en de trailer is daar geen uitzondering op.

De game in nu 3 jaar in ontwikkeling en ze zijn voorlopig nog wel even zoet! Een releasedatum is ook nog niet bekend.

Tot Slot

Dat is het wat betreft Ubisoft deze E3, maar natuurlijk komen er nog genoeg nieuwtjes en trailers voorbij de aankomende dagen. Hou dus zeker Stargamers in de gaten. Wil je de hele Ubisoft presentatie nog eens terugzien, dan kan dat hieronder (vanaf 58.30). Kijk ook zeker even op het Ubisoft youtube kanaal voor alle teasers and trailer breakdowns enzovoorts.