Voorraden PlayStation 5 zullen in 2021 nog laag blijven

Door een tekort aan halfgeleiders is Sony niet in staat om aan de vraag naar de PlayStation 5 te voldoen. De kans is ook zeer groot dat het gebrek aan consoles dit jaar nog lang aan zal houden.

CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, liet in een gesprek met de Britse krant de Financial Times weten dat er nog maandenlang tekorten zullen zijn in de PlayStation 5 voorraad. Daarnaast zou Ryan aan het Duitse Die Welt hebben gemeld dat Sony de focus voornamelijk op de Europese markt gaat leggen wat betreft het aanvullen van de voorraden.

Afgelopen november en december heeft Sony ongeveer 4,5 miljoen consoles verkocht, en dit had volgens Sony een stuk meer kunnen zijn als er geen problemen waren met de onderdelen van de PlayStation 5.

De problemen zouden volgens diverse bedrijven liggen aan de pandemie die over de wereld heerst. Niet alleen Sony heeft problemen met het leveren van consoles, ook Microsoft ondervindt last hiervan en chipfabrikanten Nvidia en AMD hebben ook aangegeven te kampen met tekorten vanwege de grote vraag en het gebrek aan onderdelen.

Ook interessant
Trust presenteert nieuwe lijn Playstation 5 accessoires
NL / EN