Westwood Studios geëerd voor hun oeuvre

Westwood Studios is een van de grondleggers van een genre. Met Dune 2 en de Command & Conquer games is het bedrijf een van de meest toonaangevende ontwikkelaars geweest in de historie. Helaas bestaan ze niet meer, maar dat houdt de boel niet tegen om de boel te eren.

Op de aankomende Game Awards ontvangt de opgeheven ontwikkelaar, Westwood Studios, namelijk een award voor ‘Industry Icon’. Dat is bekendgemaakt via onderstaande aankondigingsvideo.

 

Vele gamers kennen Westwood van geprezen games als de Command & Conquer reeks en Dune 2. De studio werd opgericht in 1985 en kwam onder de beheer van uitgever Virgin. In 1998 werd Westwood verkocht aan Electronic Arts. Door de hoge eisen en grote druk die EA op de studio zette, liepen veel sleutelpersonen weg van de studio. Hierdoor vielen de vele verkopen van grote games tegen. Dit zorgde ervoor dat Westwood Studios zijn deuren sloot in 2003.

The Game Awards worden in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 december om 03:00 uur ’s nachts geh0uden.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowdy Oomen
8 jaren geleden

De eerste game die ik heb gespeeld van Westwood was The Legend of Kyrandia en Dune 2 in 1992 op mijn 486DX PC’tje 😛

Maar de uiteindelijke games die ik bleef spelen waren natuurlijk de C&C games, waar de Red Alert serie mijn hard heeft veroverd.

Niet vergeten dat The Lion King game op de SNES, MegaDrive en PC ook door Westwood studios is gedaan 😉 Heb ik ook nog warme herinneringen aan als jochie van 12

0
0
De Vreugd Michel
8 jaren geleden

c&c

0
0
De Vreugd Michel
8 jaren geleden

red alert

0
0
Vincent Utcania
8 jaren geleden

Red alert : retaliation helemaal ziek gespeeld. En hadden ze ook geen dune game?

0
0
NL / EN
4
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x