Zelda-producer, Eiji Aonuma, kijkt uit naar opvolger Nintendo Switch

Hoewel er veel gespeculeerd wordt over een opvolger van de Nintendo Switch, heeft de Japanse reus nog niets aangekondigd. Toch kijkt de producer van de Zelda-franchise erg uit naar een nieuwe console.

De Switch is bijna zeven jaar oud, en eigenlijk alweer aardig verouderd. Tijdens een interview met Zelda-producer, Eiji Aonuma, was Polygon benieuwd hoe de beste man tegen het einde van de levenscyclus van de Switch aankijkt. Aonuma vertelt dat hij met elke overgang naar een nieuwe console vooral uitkijkt naar de toekomst. Aonuma en de rest van Nintendo willen weten wat voor nieuwe dingen mogelijk zijn en wat voor thema’s er voor het eerst uitgediept kunnen worden.

Daarbij gaat Aonuma niet in op wat de verwachtingen en mogelijkheden zijn bij een eventuele opvolger van de Nintendo Switch. De console is nog niet onthuld en de producer zou dan ook behoorlijk zijn mond voorbij praten als hij het nu ineens zou hebben over de specificaties van deze opvolger. Wanneer we die wel te horen krijgen is nog even afwachten.

Aonuma geeft in het interview overigens aan dat hij het een wonder vindt dat Zelda, een franchise waar hij nu al decennia aan werkt, nog steeds bestaat. Dat is ook niet alleen aan hem te danken, zo meent hij. Aonuma is blij dat er bij Nintendo veel mensen werken die constant ideeën uitwisselen en het zo mogelijk maken dat een reeks als Zelda nog steeds bestaat.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x