Bethesda was dit jaar ook weer aanwezig met een persconferentie. Deze duurde maar een kwartiertje en was niet echt wereldschokkend, maar toch zijn er een aantal leuke aankondigingen gemaakt. Deze vind je in een handig overzichtje hieronder!

Wolfenstein: The New Colossus

Het drie jaar geleden verschenen Wolfenstein: New Order en zijn vervolg The Old Blood, krijgen een opvolger in de vorm van Wolfenstein II: The New Colossus. Dit keer nemen we de rol weer aan van BJ Blazkowicz welke zich in een universum bevind waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Hier neemt hij het op tegen een Nazi-regime dat de Verenigde Staten heeft bezet. Verschillende personages uit New Order / The Old Blood zullen we terug zien in The New Colosssus

Wolfenstein II: The New Colossus verschijnt op 27 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

The Evil Within 2

Een ander mooi nieuwtje van Bethesda is het vervolg op de horrorgame The Evil Within 2. Deze opvolger speelt zich drie jaar af na de gebeurtenissen van het eerste deel. Sebastian krijgt opnieuw de kans om zijn dochter Lily te redden, maar voordat het zover is moet hij een hoop gedrochten verslaan.

The Evil Within 2 verschijnt heel toepasselijk op vrijdag 13 oktober voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

Skyrim en Fallout 4 Creation Club

Niet echt een vette nieuwe aankondiging, maar wel lekker nieuws voor de mod-community. Bethesda gaat namelijk mods van externe ontwikkelaars en amateur-modders in-game beschikbaar stellen via de aankomende Creation Club. Er komt een nieuw menu in zowel Skyrim als Fallout 4 waarin je mods kunt downloaden tegen betaling van een in-game munteenheid.

Bethesda gaat met externe ontwikkelaars, amateur-modders en professionele mod-ontwikkelaars samenwerken aan de Creation Club. De Creation Club is een nieuw in-game menu waarin spelers gecertificeerde mods kunnen downloaden voor credits, een in-game valuta die in ieder geval met echt geld gekocht kan worden.

Bethesda stelt expliciet dat het niet om betaalde mods gaat, maar dat alleen nieuwe originele content wordt aangeboden via de Creators Club. Modders kunnen zich aanmelden bij Bethesda om deel te nemen aan de Creation Club.

Dishonored 2: Death of the Outsider

Arkane Studios kwam ook nog aan bod, want tijdens de Bethesda presentatie werd er een trailer getoond van de aankomende DLC voor Dishonored 2, met de naam Death of the Outsider.

In de trailer zie je hoe Billie Lurk haar baas Daude bevrijdt. Daude weet wel wie hij wil bedanken voor zijn gevangenschap. De DLC zal op 15 september verschijnen voor de platformen waar de game op is verschenen.

Skyrim op de Switch

De Switch-versie van The Elder Scrolls 5: Skyrim is ook nog eens getoond tijdens de presentatie en krijgt extra content op de release datum, waaronder hele spannende amiibo-ondersteuning.

Het concept van de Nintedo amiibo is natuurlijk welbekend, en in Skyrim kun je met eerder verschenen diverse amiibo allerlei loot krijgen en vinden. Zo mogen we ook items uit Zelda: Breath of the Wild verwachten. Denk hierbij aan de Master Sword en het blauwe tuniekje van Link. Met de bewegingsgevoelige besturing van de Joy-Con-controllers kun je bijvoorbeeld richten met je pijl en boog.

We mogen Skyrim ergens in het najaar verwachten op de Switch.

Tot slot

De Bethesda presentatie was niet echt spannend, maar we hebben wel leuke dingen gezien. Naast de bovenstaande zaken, mogen we ook een nieuwe expansie verwachten van The Elder Scrolls Legends, waarin Skyrim in de hoofdrol staat. Ook werden de Virtual Reality toevoegingen aan DOOM en Fallout 4 getoond en krijgt Quake Champions nieuwe wapens. Hieronder vindt je nog wat mooie beelden van dit alles.

 

Laat een antwoord achter