Het is ondertussen al weer bijna een hele week 2019 dus laat ik beginnen met iedereen de beste wensen te wensen. Een nieuw jaar brengt van alles met zich mee waaronder goede voornemens. De goed voornemens die bij iedereen wel bekend zijn, en die je waarschijnlijk zelf ook al jaar in jaar uit roept. Meer bewegen, stoppen met roken en gezonder eten zijn natuurlijk de klassieke voorbeelden van goede voornemens. Tevens zijn het ook de voornemens die je binnen een week al vergeten bent terwijl je op de bank in je jogginsbroek zit (het idee telt) een kapsalon weg te werken (er zit toch sla bij) terwijl je net die peuk uit hebt gedrukt (zo, weer gestopt).

Maar dat soort voornemens zijn niet aan mij besteed, in plaats daarvan heb ik dit jaar een aantal gaming gerelateerde voornemens. Zullen we ze maar gewoon even doornemen? Maar voor we dat gaan doen wil ik ook graag jullie goede (gaming) voornemens weten. Laat ze hieronder achter of op onze facebook pagina.

Minder geloven in een hype.

Één van mijn goede voornemens is om minder gehypt te worden zodra er een vette game word aangekondigd. Tuurlijk is het cool als er een vette game word aangekondigd, maar wat niet cool is als je dan nog jaren moet wachten tot die game daadwerkelijk uit is. Neem nu de remake van Final Fantasy VII, aangekondigd op de E3 tijdens de Sony persconferentie in het jaar, en nu niet schrikken, 2015! Tweeduizend*fucking*vijftien! Dat word aankomende E3 vier jaar geleden. En komt die game dit jaar uit? Tuurlijk niet. De director van Final Fantasy VII remake, Tetsuya Nomura, moest namelijk eerst een andere game afmaken voor hij zijn volledige energie er in kon steken. Welke andere game hoor ik je denken? Een game die werd aangekondigd in, hou je vast, 2013! Een game die op 29 januari van dit jaar pas uitkomt: Kingdom Hearts III. Zes jaar hebben we op Kingdom Hearts III moeten wachten. De vraag is dan al snel: Hoe lang moeten wachten op Final Fantasy VIII remake? Nog minstens 2 jaar zeg ik.

Tuurlijk zijn dit misschien wel gelijk de twee meest absurde voorbeelden die je kan noemen. Maar zo zijn er nog veel voorbeelden. Death Stranding is er ook één van. Sinds de aankondiging in 2016 zit ik al op die game te wachten. Metroid Prime 4 voor de Switch, aangekondigd in 2017 daarna niks meer gehoord.
Wat vooral het probleem is, is dat al deze games veel te vroeg zijn aangekondigd. Tuurlijk wil je je fans laten weten waar je mee bezig bent, maar als je ze daarna gewoon nog jaren laat wachten is de lol er ook wel vanaf.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hype die je kan hebben die totaal niet word ingelost. En of dit nu een hype is door de massa, of puur vanuit je zelf maakt niet uit. Games als Destiny, Star Wars Battlefront, No Man’s Sky, Mass Effect Andromeda en Dragon Age II zijn prima voorbeelden van games die de verwachtingen niet konden waarmaken. Zijn het slechte games? Nee, niet perse. Maar de verwachtingen lagen gewoon veel te hoog.

Dus mijn goede voornemen is om niet zo snel meer gehypt te worden dit jaar! De verwachtingen terug te schroeven zodat een teleurstelling minder hard binnenkomt.

Stargamers

Sinds halverwege oktober van het vorige jaar maak ik deel uit van de Stargamers Crew. Het begon met de vraag of ik misschien de Mario Party review wilde schrijven, aangezien ik die toch thuis had liggen en er geen review exemplaar was komen opdagen. Nooit eerder had ik mezelf gewaagd aan het schrijven van een review, maar ik nam de uitdaging maar al te graag aan. Sindsdien schrijf ik niet alleen reviews maar verzorg ik ook de release lijst per maand en schrijf ik het nodige nieuws.

En ook dit jaar ga ik daar volop mee verder. Nieuws, reviews, features, videos, streamen en nog veel meer. Mijn goede voornemen voor 2019 als het om Stargamers gaat: Nog meer inzet, nog meer content en vooral nog meer brainstormen om Stargamers groter te maken maar ook om jullie, als bezoekers, te entertainen met gave content.

En nu ik het er toch over heb, direct een vraag aan jou, als bezoeker van Stargamers:
Wat missen je hier op Stargamers, of wat zou je juist graag nog meer zien? Laat het ons weten!

Game Changers

Een andere goede voornemen is er één die ik maak voor een goed doel. Ieder jaar in februari sluiten wij ons op met een aantal crewleden om een weekend lang te gaan streamen voor het goede doel.
Dat evenement hebben we een naam gegeven: Game Changers

Met een shitload aan te gekke goodies die we veilen e.d. voor het goede doel word ook dit jaar weer een te gek weekend. Uiteraard wil ik iedereen vragen om Game Changers te volgen op facebook, op deze manier blijf je op de hoogte en krijg je sneak peaks als het gaat om de goodies die we hebben, waarop je dus kan gaan bieden.

Dit jaar staat de ALS stichting in het middelpunt, dus mijn goede voornemen is simpel, maar tegelijk ook lastig. Aangezien ik voor deze voornemen jullie hulp nodig heb: Zoveel mogelijk geld ophalen voor de ALS stichting zodat zij dat geld weer kunnen gebruiken om nog meer onderzoek te doen, zodat er hopelijk een behandel methode ontwikkeld kan worden waarbij we ALS kunnen stoppen of zelfs de kont kunnen schoppen!

Wachten met het kopen van een game

Er is niks toffer om uit te kijken naar een release datum, de game al weken (zo niet al maanden) geleden in de pre order gezet en nu komt die datum steeds dichterbij. Jaaa, de game is eindelijk binnen, hoppa game in de console en gaan! Maar een goed game jaar met veel vette releases neemt ook een downside met zich mee. Voor je de ene game hebt uitgespeeld ligt de volgende alweer op de deurmat. En aangezien je niet kan wachten om een nieuwe game te spelen begin je direct aan. Dat je de vorige game nog niet hebt uitgespeeld vergeten we dan maar even. (die speel ik binnenkort wel uit…. Juist) En dan kom je op het punt dat je meerdere games hebt liggen die je nooit hebt uitgespeeld (of zelfs nog niet eens aan bent begonnen) maar waar je wel enorm naar uitkeek. En dat niet alleen, zodra een game uitkomt betaal je de volle mep voor die game. Waarom niet, je wilt immers die game super graag hebben en het liefst op dag 1.

Maar het doet toch een beetje pijn als die zelfde game een maandje of twee ineens ergens in de aanbieding is. Ik heb Spiderman vorig jaar niet op de release dag gekocht. Ik had nog even genoeg te spelen. En uit mijn hoofd gezegd heeft het twee geduurd, toen had bol.com spiderman in een dagaanbieding. Scheelde ongeveer 15 a 20 euro! En eigenlijk kun je zeggen dat een game die je een maandje of 2 later koopt beter is als op de dag van release. Een hoop bugs e.d. zijn er dan wel uitgehaald doormiddel van een patch.

Mijn goede voornemen voor dit jaar is om niet elke game direct maar te kopen zodra die uit is. Gewoon even wachten en je hebt die zelfde game voor een paar tientjes minder en met de nodige bugs minder (mits de ontwikkelaar zijn werk doet natuurlijk)

Dit waren ze dan, mijn goede voornemens voor 2019.Ik zeg het nogmaals: Laat ons vooral weten wat jou goede voornemen(s) zijn voor dit jaar! En nogmaals de beste wensen!

2 reacties

Laat een antwoord achter