Digital Foundry ontleed Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 is “the talk of the town”. De langverwachte game is afgelopen week eindelijk uitgekomen, maar veel gamers lopen tegen flink wat problemen aan. Zo is de game nagenoeg onspeelbaar op de standaard PlayStation 4 en Xbox One, en de game kent op alle platformen de nodige bugs en glitches.

Gelukkig is daar Digital Foundry die een uitgebreide analyse heeft gemaakt hoe de game draait op alle platformen. De technerds hebben twee video’s gemaakt omtrent Cyberpunk 2077 en laten in de eerste video zien hoe de game op de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro draait.

Op de PlayStation 4 duikt de framerate van Cyberpunk 2077 regelmatig onder de 30 FPS, en de game kent zelfs drops tot slechts 15 FPS. De PlayStation 4 Pro presteert wel beter, maar ook hier heeft Cyberpunk 2077 last van de nodige problemen.

In de tweede video zie je een analyse van Cyberpunk 2077 op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Misschien niet zo opzienbarend dat deze platformen de game een stuk beter draait en hier haalt de game makkelijk een framerate van 60fps, al kent het zo nu en dan wat dipjes. De resolutie laat daarentegen nog wel wat te wensen over, maar Cyberpunk 2077 is nog niet geoptimaliseerd voor de next-gen consoles. Deze gratis upgrade zal ergens in 2021 verschijnen.

Het was al bekend, maar door de analyses van Digital Foundry is het bevestigd dat Cyberpunk 2077 op de PlayStation 4 en Xbox One een totaal andere ervaring is dan op de PlayStation 5 en Xbox Series X. CD Project Red heeft onlangs zijn excuses aangeboden voor de staat waarin de game verschenen is, en belooft in de toekomst dan ook verbetering.

Cyberpunk 2077 is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is via backwards-compatibility speelbaar op de PlayStation 5 en Xbox Series X. De next-gen consoles krijgen in de loop van volgend jaar nog een gratis upgrade.

Ook interessant
Rainbow Six Siege Operators betreden de wereld van Ghost Recon Breakpoint
NL / EN