Dit zijn de verschillen tussen de PS4 en PS5-versie van Horizon Forbidden West

In onze review afgelopen maandag waren wij behoorlijk enthousiast over Horizon Forbidden West. Toch is het voor veel gamers niet duidelijk wat de verschillen zijn tussen de PlayStation 4 en PlayStation 5 edities van de game.

Uiteraard mag je verwachten dat de PlayStation 5-versie van Forbidden West er visueel veel beter uit ziet en net wat soepeler draait. Zo kent het betere textures, mooiere belichting en kent het meer geometrische diepte. Ook zien we hierin meer detail, zijn de watereffecten levendiger en zorgt de SSD voor aanzienlijk korte laadtijden. De PS4-versie doet er dan ook 50 seconden meer over om in te laden.

Toch moeten we de PlayStation 4-versie niet uitvlakken, want ook op deze console samen met de Pro variant zorgt voor mooie plaatjes op je beeld. Op de PlayStation 4 hangt de resolutie en beeldkwaliteit dan ook af van welke versie je van de console hebt. De originele PS4 zal de game draaien in een resolutie van 1080p, terwijl de Pro de resolutie verhoogt naar 1800p, wat vergelijkbaar is met de resolutie uit de Performance Mode van de PlayStation 5 versie. Qua framerate draaien beide PS4-modellen de game op 30 fps, en 60fps wordt alleen gehaald door de PS5-versie (Performance Mode), al gaat dit wel ten koste van de resolutie van de game.

IGN heeft tevens een toffe video gemaakt die de verschillen tussen de PS4 en PS5 versies naast elkaar zet. Daarnaast kun je de PS4-versie gratis upgraden naar de new-gen editie van de game. Stiekem raden wij aan om de PS4-versie van de game te kopen, aangezien deze een tientje goedkoper is en je dus gratis kunt upgraden.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x