Mario Kart 8 | DLC

De tweede DLC van Mario Kart 8 is inmiddels alweer een tijdje uit. Tijd om deze (en misschien ook wel een beetje de eerste DLC) eens even onder het loepje te nemen!

Allereerst; wat is er nieuw? Nou, even kort samengevat, met grote plaatjes:

MK8DLC1ZELDA

MK8DLC2AC

 

 

Basicly, veel content. Nu kan ik alles uit gaan leggen over welke kart hoe gaat en welke character welke statboosts geeft, maar ik ga het hier vooral over het meest interessante hebben, namelijk de tracks!

 

DLC#1: The Legend of Zelda
(Ik ga hier niet uitgebreid op in aangezien deze DLC al in november is uitgebracht. In plaats daarvan geef ik gewoon even een kleine recap en/of kenmerk per track).

 

Egg Cup:

Yoshi Circuit (GCN):
MKYC
Niks bijzonders, gewoon een remake, in de vorm van een Yoshi.


Excitebike Arena:

MKEB
Het rondje is altijd hetzelfde, maar de opzet verschilt. Meer dan 200 variaties (en dat voor 1 baan!).

 

 

Dragon Driftway:
MKDDEen lange route met en door Chinese draken. Ja, that’s about it…

 


Mute City:

MKMCGeen coins. In plaats daarvan kan je rechargen op de speciaal daarvoor gemaakte platformpjes.

 


Triforce Cup:

Wario’s Gold Mine (Wii):
MKWG
Meest hatelijke baan uit de Wii versie. Yep, hij is terug…. Fuck you Wario….

 

 

 

 

Rainbow Road (SNES):
MKRRKLEURTJES, KLEURTJES EVERYWHERE!

 

Ice Ice Ba…. erhm… Outpost:
MKIIO
2 routes, 2 keuzes… of je wisselt ze gewoon af!


Hyrule City:

MKHCDe Master Sword, Deku Baba’s, Keese, ze zijn er allemaal. En geen Zelda track is compleet zonder Rupees natuurlijk!

 

Characters:

Link: Zwaargewicht
Tanooki Mario: Medium gewicht
Cat Peach: Medium gewicht

Dan natuurlijk het belangrijkste van deze review; de nieuwe DLC (met plaatjes, omg)!

DLC#2: Animal Crossing

Crossing Cup:

Baby Park (GCN):
MKBPEen remake van misschien wel een van de meest iconische en simpelste tracks in de Mario Kart geschiedenis. Zeven rondes volle chaos en in deze versie volledig anti-gravity. Dus beuk elkaar raak voor extra speedboosts!


Cheeseland (GBA):
MKCL
Opnieuw een remake, deze keer uit Mario Kart: Super Circuit. Ondanks dat het een remake is, kon ik er zelf weinig herkenning uithalen. Natuurlijk zijn er wat dingen veranderd, ik herinner me namelijk niks van een Chain Chomp in het originele level… Dat neemt niet weg dat ik daadwerkelijk van beide tracks een plattegrond heb opgezocht om de verschillen te vinden. En die zijn, tot mijn eigen verbazing, niet heel groot. Misschien dat ik toch maar weer eens mijn Game Boy Advance opstart…

 

Wild Woods:
MKWW
Deze track is eigenlijk precies wat de titel doet vermoeden; een dolle rit dwars door de wildernis. Je rijdt over takken, vliegt door de bomen, gaat dwars door een waterplas, alles wat je van een bosrijke omgeving verwacht is aanwezig. Wat mij betreft een van de meest sfeervolle tracks uit de game.


Animal Crossing:

MKACJa, het staat er echt. Een woordgrap die eigenlijk niet eens een woordgrap is. In ieder geval, alles wat je kent uit Animal Crossing is aanwezig: de Town Hall, Able Sisters shop, Nook’s Cranny en zelfs Mr. Resetti zijn te vinden op deze route. Net als in Hyrule City, zijn de coins veranderd in de valuta die bij de game hoort, in dit geval zijn dat dus de bekende ‘Bells’. Maar de echte gimmick zit ‘m in de appearance. Deze track kan zich namelijk in verschillende jaargetijden afspelen. Dat houdt in dat je in de winter extra voorzichtig moet rijden omdat je wat makkelijker slipt. Niet alleen dat veranderd, ook heb je per seizoen andere muziek.

 

Bell Cup:

Koopa City (3DS):
MKKC
Een Bowser level zonder zijn kasteel, dat is misschien nog wel het meest opvallende kenmerk van deze track. Buiten dat speelt de hele track zich volledig in de regen af #slipgevaar. Aangekleed met neon verlichting, langs de rand aangemoedigd door een aantal minions van Bowser, het ziet er leuk uit, maar ik vond hem persoonlijk niet echt eruit springen. Dit betekent uiteraard niet dat dit een slechte track is, alleen wat betreft de DLC vind ik dit wel de minste.

 


Ribbon Road (GBA):

MKRREen remake waarbij er echt een duidelijk verschil zit vergeleken met het origineel. Het mooie is dat de track daadwerkelijk is opgedeeld in 3 delen: een rood/roze gedeelte, wat staat voor Princess Peach. Daarna heb je een groen gedeelte met Mechakoopas, natuurlijk is dat Bowsers terrein. Als laatste gedeelte rijdt je op een zwevend en golvend blauw lint met een vliegsectie op het einde; dit staat voor Rosalina. Het enige wat ik erover kan zeggen is: heel erg tof gedaan. Sowieso mijn favoriete remake en misschien wel de vetste track uit de nieuwe DLC.


Super Bell Subway:
MKSBS
Een toffe track dwars door een ondergronds metrostelsel. Schrik niet, je gaat rijdende treinstellen tegenkomen op je pad, dus rij niet teveel over de rails heen. Je start overigens op het perron, het lijkt de London Underground wel…


Big Blue:

MKBBOpnieuw een F-Zero track. Het ziet ernaar uit dat Captain Falcon eindelijk eens wat liefde krijgt van Nintendo. Net als in Mute City heb je geen coins, maar recharge pathways. In plaats van drie rondes, heb je gewoon één lange track opgedeeld in drie secties. Je gaat dwars door het water, vliegt door een aantal draaiende ringen en boven dat alles, misschien wel een van de weinige levels die echt geschikt is voor 200CC.

Characters:

Villager (Male/female): Medium gewicht
Isabelle: Lichtgewicht
Dry Bowser: Zwaargewicht

(Voor alle specifieke stats, check deze pagina)


Super Hyper Turbo Championship Speed

200cc. Ook al valt deze officieel niet onder de DLC, maar is dit gewoon een update (ja, hij is gewoon gratis en voor niets), pak ik hem wel even mee. Enige wat ik kan zeggen is; knotsgekke chaos. Zeker leuk voor casual play, al zou ik voor competative toch de 150cc gebruiken. Je merkt dat deze (zeker de standaard maps) absoluut niet gemaakt zijn voor de 200cc klasse. Een rem is in dit geval overigens geen overbodige luxe, je hebt ‘m vaker nodig dan je lief is.


Is it worth it?

Als je regelmatig aan de Mario Kart zit is de DLC absoluut iets waar je op zit te wachten. Veel nieuwe content waar je mee aan de slag kunt, toffe tracks om te verkennen, crossover characters uit bekende Nintendo series, kortom, waar voor je geld. Ik zou wel adviseren dat als je dan de DLC aan wilt schaffen, pak ze dan allebei tegelijk. Los zijn de DLC’s namelijk €7,99 per stuk, terwijl je voor beide in een speciale pack maar €11,99 kwijt bent. Dat scheelt €3,99! Tot zover de bespaartips van mij. Ga jij de DLC halen? Ik zou wel opschieten, Dry Bowser is coming to get you…

 

MK8Oh shit..

Ook interessant
PSVR alleen speelbaar op PlayStation 5 door middel van speciale adapter
NL / EN