Legion WoW

[FEATURE] World of Warcraft: Legion – wat we tot nu toe weten

Een aantal dagen geleden alweer heeft Blizzard op GamesCom aangekondigd dat we een nieuwe uitbreiding mogen verwachten van World of Warcraft. De zesde alweer! Legion zou weer nieuw leven moeten blazen in de inmiddels oude en bekende formule van het spel. Wat weten we tot nu toe?

In Legion krijgen we wederom the maken met, je raadt het misschien al, the Burning Legion; dezelfde demoontjes als in the Burning Crusade (de eerste uitbreiding van het spel). Azeroth dreigt weer te worden overvallen door die nasty buggers en het komt weer eens neer op jou en je matties om de wereld te verdedigen. Zoals de trailer al zegt: “We stand once more upon the brink of destruction”. What’s new?

Legion WoW

Geruchten releasedatum

Er gaan al veel geruchten rond over de releasedatum van de nieuwe uitbreiding. Normaal gesproken wordt een nieuwe uitbreiding aangekondigd op BlizzCon (what happened Blizzard?) dat dit jaar in november zal plaatsvinden. Ze waren er dus vroeg bij… als ze de gebruikelijke cyclus aanhouden van twee jaar zou de uitbreiding pas in november 2016 verschijnen. Wie weet kondigen ze op BlizzCon wel iets heel anders aan dit jaar en worden we al eerder verrast! Dat blijft natuurlijk giswerk, maar aangezien het aantal leden drastisch is gedaald afgelopen maanden zou het een stunt kunnen zijn om weer meer subscribers te krijgen. We moeten nog even afwachten voor we meer weten dus.

Wil je je opgeven voor de bèta? Dat kan HIER.

Nieuwe class

We mogen met deze uitbreiding weer kiezen uit een nieuwe class om de wereld te veroveren! De Demon Hunter is van het elvenras, maar verstoten omdat ze met krachten van de Legion hebben gespeeld. Dat werd blijkbaar niet gewaardeerd door de andere elfjes, maar when the shit hits the fan… dan blijken ze toch wel handig. Omdat het elfjes betreft kunnen alleen Night Elves en Blood Elves een Demon Hunter zijn.

De Demon Hunters hebben, zoals elke class, drie specs: demon hunter, havoc (dps) en vengeance (tank). In de eerste spec kun je transformeren naar de fel form (metamorphosis); in Havoc ben je ongekend snel (unrivaled mobility); en in Vengeance kun je alle vijanden beter waarnemen, ook achter obstakels (spectral sight). Klinkt goed?

WoW Legion demon hunter

Nieuw terrein om te verkennen

The Broken Isles – het gebied waar de invasie der demonen begon, en als we de developers mogen geloven ook een gebied dat barst van de oude schatten. Dat zal wel weer veel farmen worden… Uiteraard zullen hier weer nieuwe raids, dungeons en bosses zijn om te verslaan.

WoW Legion Broken Isles

WoW Legion Broken Isles 2

Level-cap verhoogd naar 110

De level cap van het spel wordt verhoogd naar 110. Bovendien kun je, net als bij Warlords of Draenor, een character boosten naar level 100 om gelijk aan de nieuwe content te kunnen beginnen. Dat is voor de slackers onders ons.

Artifacts van ongekende kracht

De volgende nieuwe feature betreft Artifcats: wapens die met je mee zullen groeien en dus sterker worden naarmate jij dat ook wordt. Bovendien verandert het wapen in uiterlijk door de keuzes die jij maakt. Ze zien er gelikt uit en als je ze kunt aanpassen aan jouw gameplay, vind ik dat toch niet verkeerd klinken.

WoW Legion artifacts

What’s more?

Verder wordt het transmogrification-systeem aangepast waardoor de verzamelde outfits en items hiervoor geen ruimte meer innemen in je tassen (die toch altijd overvol zijn, goede zet dus). Bovendien is er aangekondigd dat het PvP-systeem vernieuwd gaat worden en dat er PvP-specifieke talents zullen worden toegevoegd. Ook wordt een nieuwe Order Hall toegevoegd die specifiek is voor elke class.

Al met al staat er dus best veel nieuws te wachten. Voor mij zal World of Warcraft altijd een speciaal plekje in mijn hart houden, en ik weet dat er vele met mij zijn die hetzelfde voelen. Ik begon met spelen ten tijde van The Burning Crusade, en om terug te gaan naar die sfeer en vijanden stemt mij eigenlijk wel vrolijk. Geniet vooral nog even van de cinematic trailer (want die zijn altijd spectaculair) en van de feature overview hieronder.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=hmHY6hERT3s’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

 

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=N6CWue7voA0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Valérie van Acquoij
8 jaren geleden

Dina Keulen heb je het allemaal bijgehouden? 🙂

0
0
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x