Een hele lang tijd geleden vond EA Games het belangrijk dat zij een eigen distributie platform kregen op de PC. Steam voldeed niet meer voor het bedrijf en kwam EA dus met Origins. Na een lange tijd van afwezigheid, keert EA wellicht weer terug op Steam.

Het ziet er naar uit dat de games van EA binnenkort weer beschikbaar komen via Steam. Steam is een platform dat EA liever vermeed sinds de introductie van het eigen Origin platform.

In een cryptische teaser die EA op Twitter heeft gezet lijkt het erop dat dit gaat gebeuren. Daarnaast is er in de code van Steam ook het een en ander ontdekt wat kan wijzen op een terugkeer van EA. Wat hiervan de aanleiding zou kunnen zijn is nog niet bekend. Wellicht vallen de verkoop van games op Origin wel tegen en wil EA meer omzet genereren door games te verkopen op Steam?

Waarschijnlijk wordt het mogelijk om EA-games via Steam aan te schaffen en in je bibliotheek te hebben, maar om ze effectief te spelen zou wel alsnog Origin nodig zijn. Op een officiële bevestiging is het wel nog wachten.

Laat een antwoord achter