Marvel’s Avengers maakt verwachtingen niet waar bij Square Enix

Het is al een tijdje bekend dat Marvel’s Avengers niet het grote verkoopsucces is waar Square Enix op had gehoopt. Het bedrijf maakt nu via een financiële presentatie bekend in hoeverre dit tegenvalt.

Square Enix geeft daarentegen toe dat het bedrijf de ontwikkelkosten nog niet terug heeft weten te verdienen van de game. Dit komt mede doordat de verkoopaantallen van het spel een stuk lager zijn dan verwacht. Crystal Dynamics, bekend van de Tomb Raider-franchise, heeft de game mogen ontwikkelen en hierdoor werd er verwacht dat de game beter zou verkopen. Helaas viel dit dus tegen.

Toch heeft Square Enix nog goede hoop dat de game in de toekomst beter gaat verkopen door de aankomende uitbreidingen die de game gaat krijgen. Zo zal in 2021 Spider-Man zijn opwachting maken in de PlayStation-versie van de game. Het bedrijf hoopt dan ook de langzame eerste verkopen recht te trekken door veel nieuwe content uit te brengen om de verkopen te laten groeien.

Vanwege de teleurstellende resultaten van Marvel’s Avengers heeft een investeerder ingeschat dat Square Enix het afgelopen kwartaal een kleine 56 miljoen euro verlies heeft gedraaid. Deze cijfers hadden wellicht positief kunnen zijn als Marvel’s Avengers niet zo was tegengevallen. De game had naast een groot ontwikkelbudget namelijk ook een heel groot marketingbudget welke het bedrijf veel geld heeft gekost.

Marvel’s Avengers is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Ook interessant
Custom faceplates van PlayStation 5 mogen niet door derde partij verkocht worden
NL / EN